Hellerup Finans har fundet ny revisor

Det omstridte investeringsselskab opruster organisationen og hyrer en risikoforvalter samt en chefjurist og styrker bestyrelsen.

Investeringsselskabet Hellerup Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hellerup Finans har fundet sig en ny revisor til erstatning for BDO, som trak sig i sidste uge og BDO’s seniorpartner Tonny Løbner, som BDO fyrede ved samme lejlighed. Revisoren, som endnu ikke er navngivet, vælges på en generalforsamling i det nye år.

Samtidig tager Hellerup Finans nu bestik af den voldsomme kritik, der har været rejst mod selskabet de seneste uger og opruster organisationen med en chefjurist og risikoforvalter. Samtidig planlægger topchefen Torben Jensen at udvide og professionalisere bestyrelsen.

Torben Jensen og Hellerup Finans skal altså have ny revisor, men Torben Jensen fastholder, at BDO havde givet grønt lys for at anvende den optimistiske vurderingsberetning ved salg af investeringer i porteføljevirksomheder:

»Vi konstaterer, at vores nu tidligere revisor BDO ikke står ved, at de har givet tilsagn om, at deres vurderingsberetning kan benyttes i forbindelse med salg af investeringer i vores porteføljevirksomheder Rovsing Group, Cembrane, Just Sold og Injecto,« skriver Torben Jensen i en redegørelse på Hellerup Finans’ hjemmeside.

»BDO har udarbejdet vurderingsberetningerne, BDO har rådgivet os og BDO har klart givet deres tilladelse til at Hellerup Finans kunne anvende vurderingsberetningerne i forbindelse med salget,« skriver han.

Ifølge Torben Jensen har Hellerup Finans fået udarbejdet en juridisk vurdering af forløbet, som bekræfter Hellerup Finans’ opfattelse:

»Vi har modtaget en juridisk vurdering af forløbet, bl.a. baseret på den maildialog, der har været mellem os og BDO. Den juridiske vurdering bekræfter vores opfattelse,« skriver han på hjemmesiden og oplyser, at der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling snarest muligt med henblik på at få valgt ny revisor, som er fundet.

For dem, som måtte være i tvivl, fastslår Torben Jensen, at Hellerup Finans er sund:

»Hellerup Finans er en sund virksomhed uden banklån eller anden ekstern gæld og med en soliditet tæt på 100 procent.  Vi agter fremadrettet at informere endnu tydeligere om vores forretningsmodel, så det er klart for alle, hvordan vi arbejder. Det vil sikre, at vi undgår omtale med misforståelser og fejltolkninger, som vi oplever lige nu. Arbejdet i porteføljevirksomhederne går støt videre, og vi ser, at der hver dag skabes resultater og indgås aftaler, som er med til at øge værdiskabelsen i selskaberne. Vi forventer, at vi kan indfri de målsætninger, vi har stillet op for 2016 – det ser vi frem til, og vi agter at besvare kritikken med resultater,« skriver Torben Jensen.