Hellerup Finans har foretaget ulovligt aktiesalg

Med en snedig fidus har Hellerup Finans og stifteren Torben Jensen solgt aktier til investorer for 70 millioner kroner. Men fidusen er ulovlig, og nu har Hellerup Finans og Torbens Jensens holdingselskab fået en kvart million i bøde hver.

Foto: Erik Refner. Torben Jensen og Hellerup Finans har været involveret i en lang række uheldige sager siden sin fødsel.
Læs mere
Fold sammen

Problemerne synes at tårne sig op for det skandaleombruste Hellerup Finans med den ligeledes kontroversielle Torben Jensen i spidsen.

Torsdag kunne Finans fortælle, at selskabet for få måneder siden var i så akut pengenød, at man reelt var to måneder fra at måtte dreje nøglen om.

Samme medie kan fredag fortælle, at Hellerup Finans og Torben Jensens holdingselskab har gjort sig skyldig i ulovligt aktiesalg for 70 millioner kroner.

Ulovlighederne har bestået i, at Torben Jensen via sit personlige holdingselskab YVC har købt aktier i Hellerup Finans for mere end 70 millioner kroner og herefter solgt dem videre i mindre portioner til privatpersoner.

Ifølge Finans skulle salget af aktier en minimumstegning på en 1 millioner kroner, hvorved man kom uden om prospektpligten. Til gengæld omgik man også minimumstegningen, og dermed endte det reelt med, at Hellerup Finans solgte aktier til en række private investorer, som reglerne ellers skulle have afskåret fra at investere, da de ikke havde forudsætning for at gennemskue risikoen.

Den omdiskuterede virksomhed bekræfter over for Finans, at både Hellerup Finans og holdingselskabet har modtaget en bøde i på 250.000, og at man i begge tilfælde har valgt at acceptere og betale den.

Hellerup Finans har været en særdeles kontroversiel størrelse siden sin stiftelse. I spidsen står Torben Jensen, der bedst kendes for sin børsnotering af det skandaleramte Nanocover. Hellerup Finans har indhentet et trecifret millionbeløb fra private investorer mod at love et afkast på op mod 200 procent. Efter planen skulle selskabet have været børsnoteret i løbet af 2016, men de planer er blevet udskudt - ikke mindst efter Finanstilsynet tilbage i januar politianmeldte selskabet.

I det seneste årsregnskab præsterede Hellerup Finans et underskud på 40 millioner kroner.