Hellerup Finans hævder at have fået revisorgodkendelse

Revisionsfirmaet BDO føler sig misbrugt af Hellerup Finans i forbindelse med en række aktiesalg. I sidste uge hævdede Hellerup Finans ellers, at revisionsfirmaet havde blåstemplet fremgangsmåden.

Investeringsselskabet Hellerup Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets fjerdestørste revisionsfirma, BDO, lægger nu højest opsigtsvækkende afstand til det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans.

Det sker, efter at Berlingske har beskrevet, hvordan Hellerup Finans har brugt såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af BDO i forbindelse med en række aktiesalg. Men vurderingsberetningerne var udelukkende udarbejdet til brug i en koncernintern handel og ikke over for eksterne investorer.

»I den seneste tids presseomtale af Hellerup Finans’ forretningsaktiviteter har BDO fået kendskab til oplysninger, hvor vi desværre må konstatere, at vi føler os misbrugt i kommercielt øjemed af Hellerup Finans. Det tager vi skarpt afstand fra. Derfor har vi nu indledt en dialog med Hellerup Finans omkring forudsætningerne for et fortsat samarbejde,« skriver Stig Holst Hartwig, administrerende direktør i BDO, i en mail til Berlingske.

Hellerup Finans’ altdominerende hovedperson, finansmanden Torben Jensen, har denne kommentar til kritiken fra BDO:

»Vi er i dialog med BDO og beklager, at de føler sig misbrugt. Vi vil sikre, at noget tilsvarende ikke kan ske fremadrettet,« skriver han i en mail.

Striden handler om såkaldte vurderingsberetninger udarbejdet af Esbjerg-revisoren Tonny Løbner fra BDO. I forbindelse med Hellerup Finans’ aktiesalg i de fire vidt forskellige selskaber Just-Sold, Rovsing Innovation, Cembrane og Injecto havde Tonny Løbner udarbejdet vurderingsberetningerne til intern brug i Hellerup Finans.

Statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev gennemgik i sidste uge de fire prospekter, som er blevet sendt rundt til forskellige kunder, for Berlingske.

»Disse vurderingsberetninger er alene skrevet til Hellerup Finans Venture i forbindelse med selskabets køb af aktier af moderselskabet Hellerup Finans. Men Hellerup Finans bruger dem over for eksterne investorer, som skal skyde penge direkte ind i de fire virksomheder, uanset at der i vurderingsberetningen tydeligt er anført, at den ikke må anvendes til andre formål,« sagde Alfred Grinderslev.

Berlingske har flere gange spurgt statsautoriseret revisor Tonny Løbner, hvorvidt han har givet tilladelse til, at Hellerup Finans bruger hans vurderingsberetninger over for eksterne investorer. Han er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelser.

I sidste uge afviste Torben Jensen kritikken af brugen af vurderingsberetningerne. Ifølge ham havde Hellerup Finans fået tilladelse til at bruge den såkaldte vurderingsberetning i forbindelse med aktiesalgene i de fire selskaber.

»Vi har anvendt denne vurderingsberetning til at indgå i udbudsmaterialerne og har naturligvis fået accept fra både udsteder (revisoren BDO, red.), og modtager (Hellerup Finans Ventures I A/S, red.) sådan at vi anvender den med tilladelse fra begge parter,« sagde Torben Jensen til Berlingske.