Hellerup Finans forsøgte at sælge aktier til døende

(KORRIGERET) Investeringsselskabet Hellerup Finans forsøgte at sælge en langsigtet obligationslignende investering til en 82-årig døende pensionist.

Investeringsselskabet Hellerup Finans er under ny kritik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

(Der er tilføjet kommentarer fra Hellerup Finans' administrerende direktør, Torben Jensen, samt rettet i tredje og syvende afsnit, red.)

Da en 82-årig pensionist i foråret lå på sit dødsleje var det med en insisterende sælger fra Hellerup Finans på sidelinjen, der forsøgte at sælge en langsigtet obligationslignende investering.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

I en telefonsamtale insisterede en sælger på at snakke med den døende for at få den endelige underskrift på en investering i et "spændende projekt".

- Sælgeren ville partout snakke med min far. Noget af det sidste, sælgeren sagde, var, at de havde sådan et familiært forhold, og at han skulle have en underskrift. De havde kendt hinanden i et år, og på det tidspunkt var min far terminal, siger Bjarne Kjær, der er søn til den ny afdøde pensionist, til Jyllands-Posten.

- Sælgeren blev aggressiv og angreb min søster verbalt. Han sagde, at han kunne være der i løbet af no time, selv om han skulle køre fra København. Han ville bare have den underskrift. Det var i slutningen af april. Min far døde i starten af maj, tilføjer Bjarne Kjær over for avisen og påpeger det mærkværdige ved at sælge en langsigtet investering til en døende 82-årig.

Over for Jyllands-Posten bekræfter Hellerup Finans' administrerende direktør, Torben Jensen, at selskabet kontaktede Bjarne Kjærs far kort før dennes død.

Ifølge Torben Jensen skete det dog for at drøfte salget af hans investeringer i Hellerup Finans. Derimod afviser han, at henvendelsen skete med henblik på at sælge en ny investering.

Faderen havde tidligere investeret i Hellerup Finans' solcelleprojekt i Italien og desuden købt aktier i Hellerup Finans. Tre måneder efter faderens død lykkedes det familien at sælge aktierne til den halve pris (6,5 kr.) af, hvad der oprindeligt blev betalt for aktierne otte måneder tidligere.

- Vi tilbød sønnen at afvikle faderens aktier i Hellerup Finans ved at sælge dem videre til samme kurs, som faderen havde givet. Vi fortalte, at det formentlig kunne ske i løbet af to-tre måneder. Men sønnen ønskede et kontant beløb med det samme, og vi blev enige om en salgspris på 6,5 kr. pr. aktie, skriver Torben Jensen i et svar til Jylllands-Posten.