Hellere en iPad end fred på Jorden

Årets juleønskeliste ser noget anderledes ud, end den gjorde sidste år.

Fred på jorden er ikke længere det vigtigste for amerikanerne. De vil hellere have en tavlecomputer i julegave. Arkivfoto: Mitch Dumke, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fred på jorden er ikke længere det højeste ønske den kommende jul. Faktisk vil voksne amerikanere hellere have en iPad eller en anden tavlecomputer.

Forbrugerelektronikorganisationen Consumer Electronics Association spørger hvert år amerikanerne, hvad de allermest ønsker sig til jul. Sidste år var det fred på jorden og lykke, men i år er der vendt helt rundt på ønskerne, og forbrugergenet er slået helt igennem.

Fred på Jorden og lykke er nemlig rykket helt ned på en fjerdeplads - to pladser under en tavle-PC. Men selv ikke det populæreste stykke forbrugerelektronik for tiden rækker til at slå årets nummer 1: Noget nyt til garderoben.

Større julegaver i år

Topønske nummer 3 er en bærbar computer, og først på femtepladsen kommer penge ind.

Undersøgelsen viser, at gennemsnitsamerikaneren i år påtænker at bruge omkring 4.200 kroner på at købe julegaver. Det er to procent mere end i 2010. Omkring en tredjedel af julegavebudgettet ventes brugt på elektronik. Det er det højeste nogen sinde.