Hele verden diskuterer Skype

Har Microsoft skudt papegøjen, og vil de ødelægge Skype, inden de har udnyttet potentialet? Millioner af Skype-kunder diskuterer salget til Software-giganten.

CEO hos henholdsvis Microsoft og Skype, Steve Ballmer og Tony Bates giver hinanden hånden handlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOU DEMATTEIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft kommer til at betale 8,5 milliarder dollar for Skype, som dermed er der dermed er det største, Microsoft nogensinde har købt.

Handlen faldt på plads tirsdag og vakte opsigt over hele verden - også blandt de 663 millioner registrerede Skype-brugere.

Walker Rowe fra Santiago i Chile mener, at slet ikke salget burde gennemføres.

"Her i Sydamerika bruger vi Skype, fordi det er bedre og billigere end de faste linjer og mobiltelefoner til internationale opkald ... Jeg frygter, at Microsoft vil forsøge at forbyde produktet, ændre prisstrukturen, og dermed sænke værdien i produktet for os andre. Salget burde blokeres for Skype er ... blevet et offentlig sektor-produkt, som tilhører os alle sammen," skriver Walker Rowe fra Satiago i Chile i en kommentar til nyheden på New York Posts hjemmeside.

Hans bekymring deles af Fran fra Palo Alto i Californien, som også har skrevet sin kommentar på New York Times' hjemmeside.

"Folk vil tænke på det som Microsoft-Skype, Microsoft kommer til at påtvinge Skype-brugerne alle sine produkter og så vil det bare ikke være det samme længere," skriver Fran fra Palo Alto i Californien i en kommentar på New York Times' hjemmeside.

På Bangkok Posts site ser brugeren David H. købet fra Microsofts side:

"Skype passer godt ind i Microsofts portefølje og er en glimrende erstatning for Live Messenger, som aldrig har kunnet tilbyde et omfattende produkt, som er let at bruge," skriver David H. på Bangkok Posts hjemmesiden.

Bo Grünberger, som kommenterer nyheden på det danske site Version2, er enig.

"Jeg tror, at en integration mellem Microsofts services som Live Messenger, Xbox og Skype vil kunne sætte gang i Microsofts drøm om at være til stede på alle skærmmedier - telefon, fjernsyn og computer," lyder hans vurdering.

Andre kommentatorer er mere kyniske.

"Skype er fuld af fejl. Ups, jeg glemte, at det er MSN Windows også, de er et perfekt par," skriver brugeren John Nazareno på Los Angeles Times' hjemmeside.

Hos konkurrenten Wall Street Journal ser brugeren Io Ruplinger store perspektiver i overtagelsen.

"Hvis Microsoft kan sætte sine marketing-muskler/dollars bag Skype, vil det udvide anvendelsen og blive endnu et søm i fastnettelefoniens kiste," skriver Ruplinger.