Hele Eniros bestyrelse går af

Oprydningen efter søge- og kortkoncernens regnskabsfusk har slidt bestyrelsen i den danskledede koncern ned.

Stefan Kercza, den danske koncerndirektør for Eniro, skal til at samarbejde med en helt ny bestyrelse. Arkivfoto: Jonas Skovbjerg Fogh, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele den fem mand store bestyrelse i søge- og kortkoncernen Eniro træder tilbage, fordi det har været alt for tidskrævende i de seneste to år med regnskabsfusk, flere fratrædelser i såvel bestyrelse som ledelse, politiundersøgelser og børsundersøgelse.

Det meddeler Eniro, der har dansk topchef, tirsdag.

Bestyrelsesformand Lars-Johan Jarnheimer, som tidligere var topchef i teleselskabet Tele2, er også bestyrelsesformand for møbelvarehuskæden Ikea og melder ifølge Svenska Dagbladet blankt ud, at »to sådanne kæmpeopgaver, som kræver så meget tid - det klarer jeg ikke«.

Han tilføjer, at han de seneste to tumultariske år har arbejdet mere i Eniro, end da han sad i spidsen for Tele2. Lars-Johan Jarnheimer har været bestyrelsesformand for Eniro i fire år.

Eniros aktiekurs styrtdykkede med 16 procent efter meddelelsen om den samlede bestyrelses afgang.

Generalforsamlingen holdes 27. april.

Dansk topchef udpeget for halvandet år siden

Danske Stefan Kercza blev i december 2014 udnævnt til koncernchef for Eniro, der også arbejder i Sverige, Norge, Finland og Polen, for at få ryddet op i selskabet.

Eniro Danmark udgiver blandt andet online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrups Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger.

Eniro er presset og måtte i efteråret 2014 igennem en fyringsrunde, som også ramte Danmark. Her blev 16 af de omkring 350 medarbejdere afskediget.

Eniro har sammenlagt omkring 1.900 ansatte og har siden 2000 været noteret på børsen i Stockholm. I oktober-december 2015 havde Eniro et resultat før skat på 65 millioner svenske kroner - mod 69 mio. et år tidligere -, og indtægterne faldt fra 722 til 579 millioner kroner.

Björn Björnsson, som har siddet som bestyrelsesformand i flere kriseramte selskaber, stiller op som ny formand for Eniros bestyrelse.