Heineken sælger mere øl end ventet i godt sommervejr

Bryggerigiganten Heineken kom ud af tredje kvartal med en vækst på toplinjen, der var markant stærkere end ventet. Stor vækst i Europa som følge af en varm sommer har hjulpet salget, skriver Heineken.

Bryggerigiganten Heineken kom ud af tredje kvartal med en vækst på toplinjen, der var markant stærkere end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matthew Lee
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det organiske salg af øl steg med 5,4 pct., og det var markant mere end ventet. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 2,6 pct.

- Det samlede salg af øl voksede med 5,4 pct. i tredje kvartal, ført an af stærk vækst i volumen i Europa støttet af godt sommervejr, og fortsat vækst i Nord- og Sydamerika, og Asien- og Stillehavs-regionerne. I Afrika, Mellemøsten og Østeuropa var udviklingen flad, skriver Heineken i regnskabet.

Den organiske vækst i omsætningen endte på 7,5 pct., hvor analytikerne havde ventet en vækst på 3,9 pct. I kontanter svarede det til en omsætning på 5,51 mia. euro, godt 41 mia. kr., mod analytikernes forventninger om 5,32 mia. euro.

Omsætningen hjælpes på vej af gunstige valutakurser, skriver bryggeriet. Heineken oplevede ligeledes organisk vækst i salget af premium-øl på 3,9 pct., drevet af stærk udvikling i Brasilien, Storbritannien, Italien og Spanien.

På bundlinjen endte overskuddet for de første ni måneder på 1776 mio. euro mod 1091 mio. euro i samme periode i 2014.

Fremadrettet venter selskabet positiv organisk omsætningsvækst i 2015 - og volumenvækst på et mere moderat niveau end i 2014. Heineken venter dog, at hoveddelen af væksten vil komme i hus i andet halvår af 2015.