Heineken og Carlsberg kæmper om øltørstige asiatere

Onsdagens halvårsregnskab fra Carlsberg vil ifølge analytikernes forventninger bære præg af den aftagende økonomiske vækst i Kina og hård konkurrence med ærkerivalen Heineken på det vietnamesiske marked.

ARKIVFOTO. Onsdagens halvårsregnskab fra Carlsberg vil ifølge analytikernes forventninger bære præg af den aftagende økonomiske vækst i Kina og hård konkurrence med ærkerivalen Heineken på det vietnamesiske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Der er rigtig grus i maskineriet i Kina, og det vil gøre tingene sværere for Carlsberg, siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, til dagbladet Børsen

Carlsberg er ikke den eneste, der har oplevet modvind i Kina. Store internationale bryghuse, deriblandt SAB Miller og AB-Inbev, har rapporteret om lavere volumen på det kinesiske marked, med fald på mellem 3 og 6 pct.

Ifølge Morten Imsgard er Vietnam i Asien det vigtigste marked næst efter Kina, hvor Carlsberg i sidste kvartalsmeddelelse havde oplevet en markant tilbagegang, og meget tyder på, at samme tendens vil tegne sig i det forekommende regnskab.

Carlsberg har måtte erfarer, at succes og vækst i Vietnam i høj grad afhænger af geografisk placering, hvor Carlsbergs resultater i det nordlige Vietnam står i skarp kontrast til den økonomiske vækst i det sydlige Vietnam, hvor Heineken sidder på den største markedsandel og har formået at skabe tocifrede vækstrater.