Heineken i joint venture i Myanmar

Det hollandske bryggeri, Heineken, har taget endnu et skridt på vej mod at opfylde sin ambition om et comeback på ølmarkedet i Myanmar.

Burmesere ser en fodboldkamp i Yangon, d. 8 juli 2013. Fremover kan der komme både Carlsberg og Heineken ud af hanerne på gadebarer som denne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Soe Zeya Tun

Myanmars myndigheder har således netop godkendt dannelsen af joint venturet APB Alliance Brewery, der ventes at tage hul på driften i slutningen af 2014. Det skriver Elevenmyanmar.com.

Joint venturet bliver 57 pct. ejet af Heinekens datterselskab Asia Pacific Breweries, mens det lokale bryggeri Alliance Brewery sidder på resten.

Heineken trak sig fra ølmarkedet i Myanmar i 1996 af politiske årsager.

Også Carlsberg har varslet planer om et indtog i Myanmar og er også klar til 2014.

Carlsberg og det sdanske bryggeris joint venture-partner Myanmar Golden Star (MGS) ventes at åbne et nyt bryggeri i Myanmar i slutningen af 2014.

Joint venturet, Myanmar Carlsberg, blev dannet per 1 februar i år, og planen er at brygge en Myanmar -øl med en skønnet eksport på en million dåser om måneden til Europa.

- Bryggeriet er under konstruktion lige nu. Vi venter færdiggørelse i 2014. Vi vil sælge begge mærker - Carlsberg og et lokalt mærke - i Myanmar , og vi vil eksportere øl med Myanmar-mærke til det europæiske marked, oplyste formanden for MSG, Thein Tun i begyndelsen af juli.

Carlsberg ejer 51 pct. af joint venturet, der budgetterer med investeringer på 35-30 mio. dollar i bryggeriet.

/ritzau/FINANS