Heftig aktivitet i dansk virksomhedshandel

Markedet for virksomhedshandler i Danmark gløder, og vi skal tilbage til omkring årtusindeskiftet, siden vi sidst har set så stor aktivitet. Sådan lyder det blandt andet fra Danske Bank, der sammen med Nordea og SEB også resten af året forventer at få travlt.

Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

I 2016 har der indtil videre været et stort antal virksomheder, der skifter hænder, og det er noget, som kan mærkes hos bankernes corporate finance-afdelinger.

»Det er det bedste, vi har set rigtig længe. Der er utrolig stor aktivitet på tværs af størrelse og typer af virksomheder. Det er et godt marked at være investmentbanker i lige nu,« siger Christian Lindholm, der er chef for Danske Banks corporate finance-afdeling, til Børsen.

Ifølge Lindholm er det en kombination af masser af likviditet blandt investorer, et positivt børsmarked, og villighed fra bankerne til at udstede lån, der giver den øgede aktivitet i markedet.

Den store aktivitet er samtidig med til at få priserne til at stige. Eksempelvis blev den næsten ukendte Hillerød-virksomhed Ellab for nylig solgt for godt en mia. kr. til den svenske kapitalfond IK Investment Partners og på lur til at udnytte markedet ligger blandt andet betalingsgiganten Nets og tyggegummiselskabet Fertin Pharma, der er på vej mod salg.