Hedgefonde vil gøre livet surt for Pandora-investorer

Amerikanske hedgefonde har det meste af 2017 belejret Pandora-aktien. Nøglen til sejr ligger hos de store danske institutionelle investorer, der med deres adfærd kan skræmme hedgefondene væk.

Amerikanske hedgefonde har det meste af 2017 belejret Pandora-aktien. Nøglen til sejr ligger hos de store danske institutionelle investorer, der med deres adfærd kan skræmme hedgefondene væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Indtil videre er det dog de amerikanske hedgefonde, der har vist størst udholdenhed, da de har sendt Pandora-aktien ned med 40 pct. i indeværende år.

Mekanikken er, at hedgefondene låner aktier, så de kan sikre, at selv på de dage, hvor aktien i Pandora ligger til at stige, går hedgefondene ind og pumper billige Pandora-aktier ud på markedet, så aktien alligevel ender med et fald eller kun en marginal stigning, skriver avisen.

Flere kilder i det institutionelle miljø ønsker at være anonyme, da det kan skade deres samarbejde med de største investorer. De siger til Børsen, at hvis store danske investorer som blandt andet ATP, PFA, Danske Bank, Pension Danmark og Nordea, i samlet flok ikke lader sig påvirke af hedgefondene, så ville købsinteressen være stor.

En erfaren investor, der ønsker at være anonym siger til Børsen, at dette scenarium kræver, at størstedelen af de danske investorer bevarer troen på, at Pandora er et stærkt selskab med god ledelse og et stort vækstpotentiale foran sig.

/ritzau/FINANS