Headhunterfirma åreladet

En stor partnergruppe er brudt ud af headhunterfirmaet Heidrick & Struggles for at åbne en dansk afdeling af global konkurrent. Også på andre markeder er der opbrud hos Heidrick & Struggles.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske afdeling af headhunterfirmaet Heidrick & Struggles er reelt skåret ned til sokkeholderne, efter at seks headhuntere har sagt farvel til det globale headhunterfirma.

Næste destination for de seks headhuntere er etablering af en dansk afdeling af det ligeledes globale headhunterfirma Spencer Stuart, som Tobias Petri som den første blev konsulent hos pr. 1. november. Efterhånden som de fem andre headhuntere frigøres fra deres kontrakt hos Heidrick & Struggles, får de ansættelse hos Spencer Stuart med start 1. januar og 1. februar.

Manden i spidsen for den danske aflægger af Spencer Stuart bliver Michael Vad. Samme position havde han hos Heidrick & Struggles.

Det nye selskab er i gang i Danmark

Hvor det nye kontor får adresse vides endnu ikke, men Spencer Stuart, der er i den globale top tre inden for headhunting, er allerede registreret som virksomhed hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og har indledt sin aktivitet fra lejede lokaler i det indre København.

Tobias Petri gør en dyd ud af at afdramatisere skiftet til Spencer Stuart og understreger, at han har haft 13 gode år hos Heidrick & Struggles.

»Der har i Heidrick & Struggles været nogle strategiske beslutninger på globalt plan, som vi har haft nogle andre vinkler på, og når man så får et tilbud fra sådan nogen som Spencer Stuart, var der logik i at tage det her skridt. Men der er ikke tale om, at vi er gået og har smækket med døren,« siger Tobias Petri.

Det logiske set med Tobias Petris og de fem øvrige headhunteres øjne er, at det arbejde på direktions- og bestyrelsesniveau, de har udført hos Heidrick & Struggles, i virkeligheden passer bedre på Spencer Stuarts positionering på markedet. Det drejer sig blandt andet om CEO-rekruttering og hjælp til bestyrelser om successiv ledelsesplanlægning.

»Spencer Stuart er rigtig god til det, man kalder CEO-succession planning, hvor man arbejder mere strategisk og proaktivt med bestyrelserne for at forberede generationsskifter i virksomhederne. I stedet for, at man reagerer reaktivt på et behov på den korte bane, arbejder vi med, hvordan man kan forberede de her ting på en strategisk og taktisk klog måde,« siger Tobias Petri.

Han lægger også vægt på, at Spencer Stuart til forskel fra det børsnoterede Heidrick & Struggles er et privat partnerskab. Det giver nogle fordele set med Tobias Petris øjne.

»Når der skal tages større strategiske beslutninger, er det rart at have et partnerskab, hvor man kan få det drøftet grundigt igennem og tage nogle langsigtede betragtninger,« siger Tobias Petri.

Ikke ukendt i Danmark

Spencer Stuart er i øvrigt ikke helt ukendt på det danske marked. Selskabet har gennem årene været brugt til såkaldte top level-placeringer i dansk erhvervsliv, men får nu for første gang eget kontor her i landet.

På globalt plan er de seks danske headhuntere ikke de eneste, der har forladt Heidrick & Struggles, og i andre lande er en stor del af dem gået til verdens største rekrutterings- og headhunter firma, KornFerry International.

Ifølge senior client partner Stephen Bruyant-Langer fra den danske afdeling af Korn/Ferry International er flere end 30 headhuntere i blandt andet England, Frankrig og USA skiftet fra Heidrick & Struggles til Korn/Ferry International.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Heidrick & Struggles’ kontor i København.

Brancheanalyse: Hvert andet headhunterbureau tjener ikke penge