Headhuntere: Bagger er en færdig mand

Selvom Stein Bagger har bedraget for næsten en halv milliard kroner, er han ikke i tvivl om, at der venter ham et nyt job efter afsoning. Flere headhuntere ser dog Stein Baggers fremtid som død.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Stein Bagger har afsonet sin dom på syv års fængsel, er han sikker på, at der venter han et nyt job, sagde han i går i sit første interview siden svindelnummeret i 2008 med DR.

- Jeg er ikke så nervøs for, at jeg ikke får noget at lave. Jeg har nogle gode venner rundt omkring, som ved, at jeg stadig kan nogle ting, og derfor gerne vil hjælpe mig, sagde Stein Bagger.

Men for et halvt år siden vurderede flere headhuntere over for Business.dk, at Stein Bagger er færdig, når han kommer ud af fængslet.

- Han kan ikke få et job gennem mig. Det er worst-case-scenario for os, når folk gør sådan noget. Det er så hårene rejser sig. Hvad han så selv kan finde ud af at skaffe sig ude på arbejdsmarkedet, det ved jeg ikke , sagde headhunter Ole Tjørnemark fra Horton International, der lever af at finde folk til bestyrelser og direktioner i de største danske virksomheder.

Læs også: Stein Bagger tror på nye jobmuligheder
Læs også Jens Chr. Hansens kommentar: Stein bagger - en mand, du ikke kan nå
Læs også Dorte Tofts kommentar: Bagger, Bubber og Bo samt et spektakulært show

- Nogle mennesker har nogle mentale afvigelser, så selvom de får en straf, så vil de kunne gøre det igen. Jeg er bange for, at Stein Bagger ligger i den portefølje af den type personer, som kan finde på at gøre det igen, sagde Ole Tjørnemark til Business.dk.

- Ledelse handler meget om personlighed, så når jeg ser en Stein Bagger iført et stort smil uden for retten, så tænker jeg, at det fungerer bare ikke. Folk kan godt træde ved siden af og begå fejl, eks. kan der være dygtige og ærlige mennesker, der bliver psykisk syge og gør uheldige ting. Men der kan de i nogle situationer godt komme videre i gode stillinger, bl.a. fordi vi vurderer folk ud fra de signaler, de sender. Men når Stein Bagger står og smiler til folket, så tror jeg, at der er noget gruelig galt med personligheden, sagde Ole Tjørnemark.

Og heller ikke i udlandet vurderede Ole Tjørnemark, at Stein Bagger har en chance.

- Der er jo fortilfælde, hvor folk kommer videre uden for landets grænser, men det bliver utrolig svært her, sagde Ole Tjørnemark.

»Han er totalt død«

En anden headhunter, der ligeledes rekrutterer topchefer til store virksomheder, var meget direkte i sin vurdering af Stein Baggers professionelle fremtid.

- Han er jo totalt død. Men det var han længe før, alt det her kom frem, det var jo kendt, at han havde en fortid. Ham vil man ikke røre ved hverken før, under eller efter en domsafsigelse, sagde headhunteren, der ønsker at være anonym.

Vedkommende tror heller ikke på, at Stein Bagger kan få en høj stilling i en virksomhed uden for landets grænser.

- Han har ikke en chance, sagde han.