Headhuntere: A.P. Møller-Mærsk-formand bliver siddende

Kombinationen af Mærsk-familiens ønske om kontinuitet og den seneste aktiekursstigning peger ifølge en lang række headhuntere på, at bestyrelsesformanden, Michael Pram Rasmussen, bliver siddende de kommende år.

Kombinationen af Mærsk-familiens ønske om kontinuitet og den seneste aktiekursstigning peger ifølge en lang række headhuntere på, at bestyrelsesformanden, Michael Pram Rasmussen, bliver siddende de kommende år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

- Jeg kan ikke se, at der er nogen grund til at skifte Michael Pram Rasmussen ud, men det er klart, at hvis der kommer en anden konstruktion med en anden ejerstruktur for et udskilt selskab, må man tage det til efterretning, udtaler Nina Nærby, der er ledelsesrådgiver hos Leadership Advisor Group.

Det skriver Børsen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Siden bestyrelsesformanden, Michael Pram Rasmussen, i juni afslørede et initiativ til at gennemgå selskabets konstruktion strategisk, er selskabets aktiekurs steget betydeligt.

- Den kursstigning vil man ikke kaste over bord ved at skifte formand og dermed skabe utryghed, vurderer ledende partner i Mangaard & Partners Peter Mangaard, der mener, formanden sandsynligvis stopper, når den nye konstruktion falder på plads.

Kun én headhunter i branchen for topchefer og bestyrelsesformænd tror på, at det allerede nu er tid til, at bestyrelsesformanden går af, skriver Børsen. Evan Tolstoj Hansen udtaler til avisen, at Michael Pram Rasmussen efter 13 år på formandsposten sandsynligvis ser det som tid til at lade nye folk træde til.