Hayward: Det var ikke vores skyld

BP-topchefen forsøgte at tørre skylden for oliekatastrofen af på andre.

Foto: LARRY DOWNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I begyndelsen af maj begyndte kritikken at hagle ned over den britiske oliegigant BP. Der var næsten gået to uger siden olieriggen Deepwater Horizon var eksploderet, og det var ved at gå op for de amerikanske myndigheder og offentligheden, hvor stort olieudslippet var.

I et inverview med den amerikanske TV-station NBC forsøgte BP-topchefen Tony Hayward at besvare kritikken ved at lægge en del af skylden fra sig:

Læs også: BP giver 20 mia dollar til oliekatastrofe-fond

"Altså, det var ikke vores ulykke, men vi erkender, at vi er ansvarlige for olien og for at få renset det op, og det er, hvad vi forventer at gøre," sagde han til TV-stationen ifølge BBC og tilføjede:

"Olieriggen var en Transocean-borerig. Det var deres rig, og det var deres udstyr, som svigtede. Og det hele var udført af deres medarbejdere og med deres arbejdsmetoder."

Læs også: Topchefen fanget af BPs fortid

Udtalelsen blev af nogle tolket som, at Hayward forsøgte at tørre ansvaret af på det selskab, som BP havde udliciteret boreopgaven til.

Det er en ansvarsfrasigelse, der er set flere gange før - f.eks. i forbindelse med et selskabs outsourcing af opgaver til lande, hvor der er uacceptable arbejdsvilkår eller børnearbejde.