Havnekonflikt i Göteborg har fået for store konsekvenser

Foto: MICHAEL KOOREN.
Læs mere
Fold sammen

A.P. Møller-Mærsks havnedivision, APM Terminals, vil fyre 160 medarbejdere i containerhavnen i Göteborg efter lang tids konflikt om overenskomster mellem selskabet og medarbejderne.

Og fyringerne er et svært, men nødvendigt skridt, lyder det fra APM Terminals selv i forbindelse med et pressemøde tirsdag formiddag.

- Det er på tide, at vi tager det her alvorligt. Det er ikke rimeligt, at konflikten får så store konsekvenser for industrien, siger Henrik Kristensen, der er chef for APM Terminals i Göteborg, i forbindelse med pressemødet, skriver Göteborgs-Posten.

- Det er tragisk for os, at vi må opsige dygtige medarbejdere, og jeg er ked af det. Men det er på tide at udvise sund fornuft i den nuværende situation, og det er på tide, at Hamnarbetarförbundet går med på aftalen, fortsætter Henrik Kristensen ifølge avisen.

Konflikten, der har varet siden starten af 2016, bunder blandt andet i, at APM Terminals ikke anerkender havnearbejdernes primære fagforening, Hamnarbetarförbundet, som den rigtige fagforening at tegne overenskomster med, men indtil nu har et utal af møder ikke skabt væsentlige fremskridt.

Ifølge APM Terminals er containervolumen faldet 25 pct. i Göteborg oven på strejkerne.