Hastighed betyder mindre

Danskerne forventer efterhånden, at der altid er rigeligt med hastighed på Internet-forbindelsen. Derfor flyttes fokus til, hvad forbindelsen kan bruges til.

Læs mere
Fold sammen
TDC kalder selv den nye pakke med bredbånd, telefoni og TV for selskabets største lancering i flere år. Forud er gået en massiv udbygning af det danske telenet, som har fået forstærkere på så tæt på kunderne som muligt.

Omkring 1.500 TDC-telefoncentraler rundt omkring i Danmark er blevet opgraderet. Det betyder ifølge koncerndirektør Carsten Dilling, som har ansvaret for TDCs fastnetforretning, at omkring 70 procent af landets husstande nu kan få Internet-forbindelser på op til 10 megabit i sekundet. Det er også nødvendigt, hvis man vil se TV uden hakker. Tommelfingerregelen er, at en TV-kanal kræver omkring fire megabit i sekundet, og helst bør der være kapacitet til flere kanaler ad gangen.

Sidste år satte TDC 160 såkaldte mini-centraler op tættere på kunderne, hvorfra signalet føres gennem fiberkabler ud til kunderne. I år vil TDC udbygge med yderligere 260 mini-centraler.

Priserne falder

Efterhånden som danskerne kan få pæne Internet-hastigheder næsten overalt, flyttes fokus til priserne og til, hvad forbindelsen kan bruges til.

»Vi kan i dag levere bredbånd til cirka 99 procent af de danske husstande. Hastighederne er steget meget markant de senere år. Vi har et af de hurtigste kobbernet (fastnet, red.) i Europa, og samtidig har vi via YouSee et af de hurtigste kabel-TV-net i Europa, hvor vi for nylig lancerede hastigheder på op til 50 megabit. De senere år er hastighederne fordoblet og priserne mere end halveret. Derfor vil hastigheden fremover betyde mindre og mindre for forbrugerne. I stedet vil de fokusere på, hvilket indhold og hvilke oplevelser man kan få via bredbåndsforbindelsen,« siger TDCs nye koncernchef, Henrik Poulsen.