Hastemøde om TV 2-chefs afgang

TV 2s bestyrelse skal afgøre, om adm. dir. Per Mikael Jensen skal ud med det samme og ikke fortsætte til 1. november. De Konservatives medieordfører mener, at det kan ikke gå hurtigt nok med at få Per Mikael Jensen ud af vagten.

TV 2s bestyrelsesformand Niels Boserup vil hasteindkalde bestyrelsen hurtigst muligt for at drøfte adm. direktør Per Mikael Jensens mulige habilitet. det sker efter Per Mikael Jensen har underskrevet kontrakt med Metro International. Bestyrelsesmødet vil allerede finde sted i morgen eller på torsdag, og det kan udløse en meget hurtig exit for Per Mikael Jensen, der ellers først skal tiltræde i Metro den 1. november i år.

»Siden Per Mikael Jensens opsigelse i sidste uge har vi ikke haft lejlighed til at samle bestyrelsen. Det vil ske nu, og her er det klart, at et emne om eventuelle habilitetsproblemer vil blive drøftet,« siger Niels Boserup.

Hvad er din umiddelbare opfattelse?

»I øjeblikket ved jeg simpelthen ikke nok om, hvilket omfang habilitetsproblemet har. Men om, Per Mikael er der et par dage mere eller mindre, er nok ikke så afgørende. Det er helt klart noget, vi vil se på.«

Hos de konservative på Christiansborg er der imidlertid ingen tvivl om, hvad Niels Boserup og de øvrige medlemmer af bestyrelsen bør gøre.

Per Mikael Jensen bør omgående forlade sin toppost i den statsejede medievirksomhed og ikke vente til den 1. november, når han tiltræder sit nye job som topchef i Metro International, siger den konservative medieordfører Jakob Axel Nielsen.

Han er dybt forundret over, at TV 2s bestyrelse ikke allerede har sendt Per Mikael Jensen hjem med øjeblikkelig virkning.

»Han skal ud, og det skal være lige med det samme. Det er et anliggende for TV 2s bestyrelse, og jeg vil ikke blande mig i, hvad den foretager sig. Men Per Mikael Jensen får i fremtiden sin løn fra en organisation (Metro International, red.), som har en søsterorganisation (Modern Times Group, red.), der har været med til at starte en retssag, som betyder, at vi ikke kan gennemføre privatiseringen af TV 2 endnu. Per Mikael Jensen får sit fokus og sine fremtidige lønindbetalinger fra et konkurrerende firma.«

Insiderviden
Som advokat, der tidligere har arbejdet med tilsvarende sager, undrer den konservative medieordfører, der er partifælle med kulturminister Brian Mikkelsen, sig over TV 2-bestyrelsen og dens passivitet.

»Det er helt åbenlyst, at han skal fritstilles. Vi taler om sammenfaldende virksomheder, der opererer på samme marked, ligesom den koncern, Per Mikael Jensen kommer ind i, er væsentligt involveret i den retssag, der kører ved EF-domstolen, og som sætter en stopper for vores privatiseringer. Derfor kan han nu tilegne sig insiderviden. Det har han også kunne gøre gennem lang tid, men der er jo ingen grund at fortsætte med at have en mand siddende, og som skal over i en konkurrerende virksomhed,« siger Jakob Axel Nielsen, der dog afviser at rejse sagen over for kulturministeren.

»Jeg vil ikke blande mig i beslutningen. Det vil udhule værdien af selvstændige bestyrelse og direktioner i de selskaber, staten ejer. Jeg udtrykker bare min egen personlige forbavselse over, at en i øvrigt professionel bestyrelse ikke allerede har gjort det.«

Også Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen mener, at det helt rigtige ville være at fritstille Per Mikael Jensen med det samme for at undgå spekulationer om interessekonflikter.

Erkender begrænsning
Venstres medieordfører Ellen Thrane Nørby mener, det alene er op til TV 2s bestyrelse at træffe beslutning:

»Personligt mener jeg ikke, at Per Mikael Jensen har noget at gøre på TV 2, men principielt er det altså bestyrelsen, som til en hver tid er ansvarlig for ansættelsesforhold i koncernen.«

Per Mikael Jensen selv har svært ved at se, at han skulle have en interessekonflikt i perioden frem til november.

»For det første er det bestyrelsens beslutning, om jeg kan blive siddende. Kritikken af, at jeg skulle fremskaffe følsomme information om TV 2 i perioden, forstår jeg dog ikke. De informationer har jeg jo allerede,« siger Per Mikael Jensen.

Men TV 2-direktøren indrømmer dog, at hans jobskifte til konkurrenten sætter begrænsninger for hans virke.

»Jeg skal selvfølgelig ikke ud og lave alle mulige tiltag sammen med hverken MTG eller Metro. Det lå dog heller ikke i kortene,« siger Per Mikael Jensen.