Hasbros opkøbsplaner af Dreamworks forvirrer markedet

Det verdensomspændende legetøjsfirma Hasbro har måtte se sine aktier falde mere end 4 pct. efter, at de for nylig annoncerede sin intention om opkøb af Dreamworks.

Foto: David Becker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Modsat har animationsstudiet DreamWorks' aktier steget mere end 14 pct. efter, at det blev annonceret.

Det skriver Wall Street Journal.

Hasbros intention om opkøb af filmstudiet undrer analytikere, da det vurderes som en risikabel måde at bringe sine kendte figurer og mærker til live på det store lærred. Det anses som værende langt mere sikkert at indgå partnerskaber med filmstudier, såsom det blev gjort med Transformers og G.I. Joe.

Desuden vil opkøb af Dreamworks komplicere fremtidige merchandise-aftaler med andre filmstudier, f.eks. med Disney, som Hasbro netop har afsluttet en aftale med om monsterhittet Frozen.

På den baggrund er Hasbros aktieværdi faldet mere end 4 pct. til 54,98 dollar per aktie.

For Dreamworks er købssnakken modsat set som en fordel, da studiet har haft en problemfyldt periode og i længere tid har ledt efter en køber. Sidste mulige køber var japanske Softbank, der dog sprang fra i sidste øjeblik, efter at studiets aktieværdi nåede at stige mere end 20 pct. I forbindelse med muligheden for salg til Hasbro er værdien af Dreamworks' aktier steget 14 pct. til 25,52 dollar.