Harry Potter-forlag straffes efter faldende regnskabstal

Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske forlag Scholastic, der blandt andet udgiver de populære Harry Potter-bøger, falder på børsen i USA, efter at selskabet har fremtryllet regnskabstal for første kvartal torsdag.

Ifølge Bloomberg News landede forlaget en omsætning på 189,2 mio. dollar. Dermed er omkring 33 pct. af omsætningen forsvundet, hvis man sammenligner med samme periode året før, hvor omsætningen lød på 282,7 mio. dollar.

I regnskabet fremgår det, at selskabet havde forventet et fald i omsætningen i første kvartal i forhold til sidste år, hvilket blandt andet skyldes, at Harry Potter-bogen i to dele "Harry Potter og det forbandede barn" blev udgivet i juli 2016.

Driftsresultatet af den fortsættende forretning endte på minus 101,8 mio. dollar i kvartalet mod minus 62,5 mio. dollar i første kvartal sidste år. Ifølge Scholastic byder første kvartal, der løber fra juni til udgangen af august, typisk på et tab, da de fleste amerikanske skoler holder lukket.

Scholastic gentog desuden forventningerne til helåret, og omsætningen ventes dermed fortsat at lande på mellem 1,65 mia. og 1,70 mia. dollar ifølge Bloomberg.

Aktien falder torsdag 9,3 pct. i USA.

/ritzau/FINANS