Harley-Davidson flytter produktion fra USA efter straftold

Den spirende handelskrig mellem USA og Europa får nu ikoniske Harley-Davidson til at flytte produktion ud.

Den spirende handelskrig mellem USA og Europa får nu ikoniske Harley-Davidson til at flytte produktion ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Harley-Davidson flytter sin produktion af motorcykler, der skal sælges til det europæiske marked, ud af USA.

Det sker som direkte konsekvens af den handelskrig, der er ved at opstå mellem USA og Europa. Det skriver nyhedsbureauet AP.

»På helårsbasis estimerer firmaet, at den samlede effekt af EUs toldtariffer vil være 90-100 millioner dollar (576 til 640 millioner kroner red.) «

»For at imødegå den markante omkostning ved denne byrde vil Harley-Davidson flytte sin produktion af motorcykler til lande i EU fra USA til internationale poroduktionsfaciliteter for at undgå den,« skriver Harley-Davidson i en fondsbørsmeddelelse.

De højere toldsatser på Harley-Davidsons motorcykler er kommet efter, at USA med præsident Donald Trump i spidsen indførte straftold på stål og aluminium.

Det har fået EU til et svare igen med højere told på en række ikoniske amerikanske produkter. Deriblandt altså Harley-Davidson, der i over 100 år har lavet nogle af verdens bedst kendte motorcykler.

Ifølge Harley-Davidson har den nye told betydet, at tolden for at importere motorcykler fra USA til EU er steget fra seks til 31 procent. Det øger den gennemsnitlige pris på en af selskabets motorcykler med 2200 dollar - svarende til 14.000 kroner - i EU.

»Harley-Davidson mener, at den markante prisstigning, hvis den bliver sendt videre til forhandlere og kunder, vil have en øjeblikkelig og vedvarende negativ indvirkning på salget i regionen,« skriver Harley-Davidson i fondsbørsmeddelelsen.