Harddiskgigant fyrer over 1.000

Seagate er den seneste teknologigigant, som nu skærer bemandingen ned.

Det faldende PC-salg koster nu også harddiskproducenten Seagates ansatte jobbet. Arkivfoto: Christopher Jue, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHER JUE

Harddiskgiganten Seagate skal af med over 1.000 ansatte.

To procent af de 52.200 medarbejdere - eller 1.050 stillinger - vil blive nedlagt som del af et spareprogram, som årligt skal skære 113 millioner dollars eller 750 millioner kroner af udgifterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Seagate forventer, at afskedigelserne er på plads inden udgangen af december, og at udgifterne bliver lagt i 1.-kvartalsregnskabet.

Det seneste halve år er Seagates salg gået tilbage i takt med, at også PC-salget er dykket. Seagate og konkurrenten Western Digital (WD) har derfor lagt deres fokus om og er begyndt at sælge lagerplads på nettet i stedet for at skaffe nye indtægter.

Lenovo, Ericsson og Microsoft skærer også ned

Også andre steder i elektronikbranchen er situationen presset. Den kinesiske PC-gigant Lenovo, som er verdens største på sit område, meddelte midt i august, at 3.200 stillinger vil blive nedlagt som følge af især et dårligt mobiltelefonsalg. Lenovo købte den amerikanske mobilproducent Motorola af Google for tre milliarder dollars, men salget er faldet med en tredjedel. De 3.200 stillinger rammer alle andre steder end i selve produktionen og forventes at koste Lenovo 600 millioner dollars.

Også den svenske gigant Ericsson, som er verdens største leverandør af mobiludstyr, annoncerede i marts en kæmpe fyringsrunde, hvor 2.200 stillinger i Sverige nedlægges. Og den amerikanske softwaregigant Microsoft meldte i juli, at 2.300 tidligere Nokia-ansatte i Finland samt 900 ansatte andre steder i verden får en fyreseddel, fordi mobilsalget efter Microsofts overtagelse af Nokia i 2014 ikke er gået som forventet.