Hard-Kåre om fyring af bryggeridirektør: Det er dødærgerligt

Kemien mellem Royal Unibrew og topchef Jesper Bo Jørgensen var der simpelthen ikke. Og derfor er bryggeridirektøren røget på porten efter blot et halvt år som administrerende direktør. Dødærgerligt, lyder det fra Royal Unibrews formand, Kåre Schultz.

Royal Unibrews topchef, Jesper Bo Jørgensen, passede ikke ind i kulturen hos det danske bryggeri, fortæller selskabets bestyrelsesformand, Kåre Schultz. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Som et ægtepar, der aldrig burde have været gift, har Royal Unibrew og topchef Jesper Bo Jørgensen valgt at gå hver til sit. Det sker efter blot et halvt års ægteskab, der var alt andet end lykkeligt.

Royal Unibrews formand, Kåre Schultz, siger om det kuldsejlede forhold, at Jesper Bo Jørgensen ganske enkelt ikke kunne finde sig til rette hos den danske bryggerikoncern.

»Du kan sige, at Royal Unibrew har en lidt speciel kultur, som er meget handlingsorienteret, kundeorienteret og sådan lidt købmandsagtig. Det handler om at have »hands on« og være operationel. Det er gået rigtig fint med forretningen i Jespers tid, men hans ledelsesstil og personlighed har vist ikke at passe sammen med kulturen i Royal Unibrew,« siger Kåre Schultz.

Det vil sige, at Jesper Bo Jørgensen simpelthen ikke kom nok ud af direktionslokalet og ud på gulvet. Er det sådan, det skal forstås?

»Det er svært sådan at sætte meget præcise eksempler på, men i princippet er det noget med, at han har en højt kvalificeret og god forretningsindsigt, men hans stil passer bare ikke ind i den måde, man gør det på i Royal Unibrew. Der kan du godt sige, at det er sådan lidt ud på gulvet og »hands on«, eller hvad du nu vil kalde det.«

Du har haft en del at gøre med ansættelsen, som så nu viser sig ikke at være den rigtige. Hvordan har du det med det?

»Det er dødærgerligt. Det er helt klart mit ansvar. Man håber jo altid, at det hele lykkedes, når man rekrutterer eksternt til et job. Men der er nogle psykologiske faktorer, som kan være svære at vurdere på forhånd. I det her tilfælde har det vist sig ikke at passe så godt sammen, som vi havde håbet. Det kan jeg kun beklage. Når det sker, er der ikke andet at gøre end at prøve at korrigere det og skabe en ny situation,« siger Kåre Schultz.

Til at overtage efter Jesper Bo Jørgensen har Kåre Schultz og resten af bestyrelsen i bryggerikoncernen udpeget hollandske Hans Savonije, der har ni års erfaring i Royal Unibrew via en rolle som driftsdirektør.

Om årsagen til, at hollænderen ikke allerede i 2016 kom i betragtning til posten som topchef, siger Kåre Schultz:

»Det skyldes nogle private forhold, hvor han har haft bolig, kone og barn i udlandet. Han har haft en arbejdsstil, hvor han har været meget af sin tid i udlandet. Da vi kiggede på det for et år siden, lå det ikke i kortene, at han kunne være baseret i Danmark, men det kan han så godt nu.«

Kåre Schultz forlader i øvrigt selv sin post i Royal Unibrew ved årsskiftet, da han er blevet udpeget til topchef hos den israelske medicinalgigant Teva.