Harboe knapper op for nye investeringer

Skælskør-bryggeriet Harboe er kommet ud af 2008 med plus på bundlinjen, og det skal fejres ved at investere i fremtiden. Derfor har bryggeriet øremærket 100 millioner kroner til at udvide og forbedre produktionen.

Administrerende dirketør og storaktionær i Harboe, Bernd Griese, er tilfreds med det forgange år, og klar på at vækste i det kommende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sorte skyer lader for en stund til at have forladt det Skælskør-baserede bryggeri Harboe.

Bryggeriet, der har haft en sivende indtjening de sidste par år, havde i 2007/2008 et sandt rædselssår, hvor resultatet før skat faldt med 70 millioner kroner, og aktiekursen dykkede i samme retning. Men nu synes udviklingen at være vendt.

Årsregnskabet for 2008/2009 viser et resultat før skat på 35,1 millioner kroner og en nettoomsætning, der er steget med 12,7 procent. Det er da også en ganske tilfreds administrerende direktør, Bernd Griese, business.dk fanger på telefonen.

”Det var et hårdt år med en masse udfordringer, men det lykkedes at kunne indfri de forventninger, vi havde sat til os selv og aktionærerne, og det var en præstation i sig selv. Især i disse tider,” siger han og understreger, at bryggeriet venter, at det kommende år bliver ”rigtig godt”.

Klar på opkøb
Derfor har Harboe øremærket 100 til 120 millioner kroner til investeringer i 2009/2010, som ifølge Bernd Griese skal bruges på ”udvidelse af produktionen og forbedringer, så vi får en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne.”

Men direktøren vil ikke afvise, at der også bliver plads til at fortsætte den investeringsstrategi, man lagde for dagen for et lille år siden.

Her optog bryggeriet et obligationslån på 300 millioner kroner, dels for at ruste sig mod usikre tider, dels for at kunne slå til, hvis der viste sig interessante opkøbsemner.

Og det gjorde der så for få måneder siden, hvor Harboe for 25 millioner kroner købte aktiemajoriteten i Roskilde-bryggeriet, GourmetBryggeriet.

”Vi har ikke noget aktuelt på bedding, men vi vil ikke afvise det, hvis der byder sig noget godt,” siger Griese om mulige opkøbsplaner.