Harald Nyborg-milliardærer dækker nyt milliontab i bolighus

Milliardær og stifter af Harald Nyborg, Kurt Daell, har sammen med sønnen Erling Daell skudt 20 mio. kr. i det skrantende bolighus Daells bolighus. Det er femte gang på tre år, at kæden har fået tilført kapital i den størrelsesorden.

Kurt Daell kom som 7-årig i pleje i familien Daell, som dengang ejede Daells Bolighus. Nu har han sammen med sønnen Erling Daell endnu engang skudt millioner i bolighuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Kurt Daell er blevet milliardær på at opbygge byggemarkederne Harald Nyborg og Jem & Fix. Også Daells Bolighus, der sælger møbler og boligudstyr, har han været med til at opbygge, men her har milliarderne langtfra rullet ind på kontoen.

Bolighuset har ikke haft overskud siden 2007 og har i de seneste fem regnskabsår tabt mere end 130 mio. kr.

Derfor har Kurt Daell og sønnen Erling Daell kort før jul skudt 20 mio. kr. i virksomheden. Det er femte gang i de seneste tre år, at bolighuset har fået en kapitalindsprøjtning af den størrelse, skriver Finans.dk.

Tidligere er den tilførte kapital gået til investeringer, men denne gang er det anderledes.

»Der er tilført Daells Bolighus 20 mio. kr. for at dække en del af underskuddet for 2018. Pengene skal ikke bruges på at lave nye butikker,« siger Arne Gerlyng-Hansen, adm. direktør i Harald Nyborg, som driver Daells Bolighus, til Finans.dk.

I 2017 havde bolighuset et underskud efter skat på 25,8 mio. kr. Ifølge Arne Gerlyng-Hansen bliver der fortsat underskud i 2018, men resultatet bliver dog betydeligt bedre end året før.

Daells Bolighus har otte bolighuse i Holbæk, Hillerød, Glostrup, Odense, Kolding, Slagelse, Vordingborg og Frederikshavn.

Bolighuset blev grundlagt i 1910 af den plejefamilie, som Kurt Daell boede hos, efter han som syvårig kom til Danmark. Han blev født i Østrig under besættelsen og endte ved et tilfælde hos familien Daell.