Har Novo markedsført produkter ulovligt?

Novo Nordisk undersøges i USA om mulige ulovligheder i forbindelse med markedsføringen af en række produkter.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk har modtaget begæring om udlevering af dokumenter i USA. Det er statsadvokaten for District of Massachusetts, der har anmodet Novo Nordisk om at udlevere dokumenter vedrørende mulige strafbare forhold i relation til koncernens markedsførings- og salgsaktiviteter.

Sagen drejer sig om markedsføring af produkterne: Novolog, Levemir og Victoza.

- Novo Nordisk vil samarbejde med statsadvokaten om denne undersøgelse. Novo Nordisk kan ikke på nuværende tidspunkt fastslå eller forudsige udfaldet af denne sag eller vurdere konsekvenserne deraf, ligesom det ikke er muligt at forudsige, hvor længe undersøgelsen vil vare, eller hvornår virksomheden kan give yderligere information, skriver Novo Nordisk i meddelelsen.

Markedsføring fortsætter

Men markedsføringen af produkterne fortsætter. Det oplyser Rachel Graversen fra Novo Nordisk presseafdeling til RB-Børsen.

Det er ikke første gang, at Novo Nordisk bliver bedt om at udlevere dokumenter til myndighederne om selskabets produkter.

- For et par år siden havde vi en sag om Novoseven og der er en endnu ældre lignende sag, der er fem år gammel, oplyser hun.

Hvor lang tid der går før der kommer en afgørelse kan hun ikke oplyse, men Novoseven-sagen fra for to år siden er endnu ikke afgjort.

Ellers har Rachel Graversen ikke yderligere kommentarer til meddelelsen.