Har Mobilepay forvandlet Danske Bank til en ungdomsmagnet?

De unge er vilde med Danske Bank, mens nordjyderne foretrækker Nordea. Det viser en opgørelse over bankernes popularitet fordelt på kundernes alder, bopæl og indtægt.

Foto: Simon Læssøe. Danske Bank har været særdeles proaktive på den digitale front. Måske har løsninger som Mobilepay været med til at sikre banken højere troværdighed blandt unge kunder, mener adm. direktør i Voxmeter. 
Læs mere
Fold sammen

De unge foretrækker Danske Bank og nordjyderne Nordea. Det er to af konklusionerne på en ny kundemåling fra Voxmeter, der ugentligt undersøger bankernes troværdighed blandt 65.000 bankkunder årligt, skriver Jyllands-Posten.

Danmarks to største banker, Nordea og Danske Bank, vurderes af kunderne som generelt mindre troværdige end resten af banksektoren - det hos gælder ung som gammel og rig som fattig.

Det er de lokale og regionale banker, som kunderne finder mest troværdige, fordi kunderne ofte er tættere på deres bankrådgiver, forklarer adm. direktør i Voxmeter, Christian Stjer. Efter at Nordea og Danske Bank har lukket en lang række filialer er den direkte kontakt nemlig blevet mindre. Men selv om tiltroen til de to store banker ikke er stor hos kunderne, har Danske Bank alligevel fået fat i det yngre segment.

»Her har Danske Bank en væsentlig højere troværdighed end resten af sektoren. Det hænger formentlig sammen med, at banken har været frontrunner på den digitale front, som de unge er vokset op med - det gælder både i forhold til mobilbanken og Mobilepay,« siger Christian Stjer.

Hos Danske Bank glæder man sig over, at de unge er blevet gladere for banken. I februar 2014 var de unge og studerende blandt de mest utilfredse kunder, men med en ny stor afdeling målrettet netop dette segment, er det tilsyneladende lykkedes for Danske Bank at vende stemningen til det positive.

Nordea har ikke ligeså godt fat i den unge målgruppe, og det kan ifølge bankdirektør med ansvar for privatkunder i Nordea Danmark, Torben Laustsen, skyldes, at banken ikke har være proaktive nok over for det unge segment. Selv om Nordea ikke er det største hit blandt de unge, kan Torben Laustsen glæde sig over, at Nordea slår Danske Bank på den generelle troværdighed i resten af landet - især i Nordjylland.

Nordea strides med Finanstilsynet: