Har du nogensinde hørt om verdens mest populære øl?

Listen over de ti mest solgte øl i verden byder med stor sandsynlighed på en række overraskelser for mange øl-drikkende danskere.

Den kinesiske Snow er den øl, der bliver drukket i størst mængder på verdensplan. Fold sammen
Læs mere
Det er sommetider de mere overraskende steder, at man finder indikationer på, at verden er konstant foranderlig, og at den globale magtbalancen til stadighed tipper i nye retninger.

Ser man på verdens mest populære øl, er det ikke længere, hverken de amerikanske ganer eller de europæiske forbrugere, der svinger taktstokken.

Blikket skal derimod løftes ud over vore egne breddegrader og rettes mod øst.

Det skriver Bloomberg News.

For det er Kina, som er leveringsdygtig i den målt på volumen mest konsumerede øl i verden. Øllen hedder Snow og bliver solgt på det eksplosive voksende kinesiske ølmarked.

På trods af, at eksempelvis amerikanerne drikker mere og mere øl, har kineserne for længst overhalede alle andre lande som den mest øl-glade nation. Kineserne drak ifølge Euromonitor International sidste år over 50 milliarder liter øl, hvilket groft sagt er det dobbelte af det amerikanske marked.

Øllen Snow er en joint venture mellem bryggeriet Chinese Resources og det internationale bryggeri SAB Miller. Den tidligere topscorer Bud Light må se sig selv på en tredjeplads og kun halvt så meget Bud Light bliver drukket til sammenligning med Snow.

Nummer to på listen er ligeledes et kinesisk brand i form af Tsingtao og længere nede på finder man yderligere to kinesiske bryggerier. Væksten i VM-aktuelle Brasilien kan også noteres på listen, hvor den brasilianske øl Brahma har fundet vej.

Top ti brands - målt på volumen:


1. S
now (Kina)

2. Tsingtao (Kina)

3. Bud Light (USA/Belgien)

4. Budweiser (USA/Belgien)

5. Skol (Multinational, delejet af Carlsberg)

6. Yanjing (Kina)

7. Heineken (Holland)

8. Harbin (Kina)

9. Brahma (Brasilien)

10. Coors Light (USA)