Har disse SMSer sendt SAS-ansatte i fedtefadet?

DR har fået indblik i nogle af de SMSer som danner baggrund for suspenderingen af 27 medarbejdere for truende adfærd. Se dem her.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig ingen afklaring af situationen for de 27 SAS-ansatte, der er suspenderet for ifølge ledelsen at chikanere de kolleger, som arbejdere under selskabets fire dage lange strejke.

Ifølge Berlingskes oplysninger er sagerne nu overgivet til jurister i erhvervsorganisationen DI, som skal vurdere dem enkeltvis.

Hvad de 27 præcis har gjort, er der endnu ikke klarhed over, men DR har set en lille håndfuld beskeder, som angiveligt er en del af baggrunden for suspenderingerne.

Hvorvidt der er tale om alle beskeder, eller bare et uddrag, vides ikke, ligesom DR ikke har kunnet få verificeret indholdet.

De fleste af dem opfordrer til at møde op til de faglige møder, som blev afholdt på Hotel Hilton i Kastrup under strejken.

Herunder kan du læse, de SMSer, som DR har haft adgang til.

SMS 1. Beskeden er ifølge DR oprindeligt sendt på svensk fra et nummer, som modtageren ikke kender.
»Käre kollega, som skal flyga i dag!Tänk om allt bare var som vanligt. Ingen konflikt, frid och ro. De 147 får behålla alla sine rättigheder . Varfor inte bare vara tillfreds? Kom til Hilton innan du skal flyga, så berättar vi varför. Vi har set SAS långsiktiga plan. Det är nu eller aldrig. Titta inte bort och tro att det handler om någon annan. Styrkekram!«

SMS 2.
»FACKLIGT MOTE NU HILTON MÖT UPP«

SMS 3.
»Hej kollegor. I dage fredag kl. 10:00 har vi beslutat att gå til fackligt möte igen. Om du vill var vänlig och möt oss alla på Hilton. Dina kollegor
Vi er her alle«

Derudover kender DR Nyheder til en mail, som fortæller modtageren, at "Vi er ALLE på Hilton" og derfra opfordrer modtageren til at komme over på hotellet.

LÆS MERE