Handlende skal vare sig for julekredit

De danske erhvervsdrivende har 8,3 milliarder kr. til gode hos dårlige betalere. Lige nu hvor julehandelen kører på højeste gear, er risikoen for yderligere tab særlig stor.

Experian i Danmark, der blandt andet omfatter Experian RKI, som er Danmarks største register over dårlige betalere - det tidligere Ribers - tilråder nu de handlende at være ekstra opmærksomme på dårlige betalere her i juletiden.

I Experians "skyldnerregister" er de dårlige betalere nemlig ofte registreret med flere ubetalte regninger. I RKI er 63 procent af de ubetalte regninger fra skyldnere, der er registreret mere end en gang, oplyser Experian.

Virksomheden opfordrer derfor de handlende til altid på forhånd at undersøge om en kreditansøger er registreret som dårlig betaler i RKI-registret - og i givet fald kræve kontant betaling.

Experian opfordrer endvidere de handlende til hele tiden at holde øje med om betalingerne falder til tiden og rykke, når afdragene udebliver. Og ikke mindst indberette dårlige betalere til RKI for at forhindre at andre firmaer havner i samme situation.