Handelsbanken med dansk resultatnedgang trods pæn udlånsvækst

Handelsbanken fortsætter med at vokse i Danmark, hvor bankens udlån over det seneste år er steget med 8 pct. til 65,5 mia. kr. Det til trods har banken i sin danske forretning oplevet en resultatnedgang på 45 pct. i tredje kvartal i forhold til samme periode sidste år.

Handelsbanken fortsætter med at vokse i Danmark, hvor bankens udlån over det seneste år er steget med 8 pct. til 65,5 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL NOBLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens indtægter i den danske forretning faldt i tredje kvartal med 10 pct. på årsbasis til 420 mio. kr. Samtidig steg omkostningerne med 1 pct. til 213 mio. kr. og nedskrivninger på udlån med 7 pct. til 152 mio. kr. Nettoresultatet faldt dermed til 70 mio. kr. fra 128 mio. kr. i tredje kvartal 2014.
Handelsbankens direktør i Danmark, Lars Moesgaard, kan dog glæde sig over fortsat kundetilgang.- Den stabile forretningsmæssige udvikling fortsætter med en god tilgang af både privatkunder og erhvervskunder, siger Lars Moesgaard i regnskabet.

Han forklarer, at resultatudviklingen i årets første ni måneder er påvirket af dels nedskrivninger primært knyttet til et enkelt erhvervsengagement dels af engangsindtægter i sammenligningsperioden sidste år.

- Den underliggende forretning udvikler sig godt. Vores forretningsvolumener øger, og udlån til privatkunder steg med 12 pct., særligt drevet af udlån til bolig. Der er desuden stor efterspørgsel på blandt andet kapitalforvaltning og private banking, siger direktøren om udviklingen hidtil i 2015.