Handelsbanken afskediger dansk topchef

Den svenske Handelsbanken fyrer sin danske topchef, Frank Vang-Jensen, som med øjeblikkelig virkning bliver erstattet af Anders Bouvin.

47-årige Frank Vang-Jensen har arbejdet for Handelsbanken siden 1998, og han har senest haft ansvar for det svenske marked. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelsbanken fyrer sin danske topchef, Frank Vang-Jensen, som med øjeblikkelig virkning bliver erstattet af Anders Bouvin.

Ifølge banken er beslutningen alene relateret til det individuelle, og her har bankens bestyrelse altså vurderet, at Frank Vang-Jensen ikke var den rette mand for banken.

»Beslutningen er alene et individuelt spørgsmål. Handelsbanken står uforandret stærkt og vores langsigtede mål ligger fast,« siger Pär Boman, som er bestyrelsesformand i Handelsbanken.

Ifølge bestyrelsesformanden kræver Handelsbankens meget decentraliserede måde at arbejde på et specielt lederskab og et, der er mere komplekst end traditionel ledelse.

»Man kan således være en udmærket leder og chef, som Frank Vang-Jensen har været, men ikke til fulde leve op til de krav som stilles som koncernchef i Handelsbanken,« siger Pär Poman.

Frank Vang-Jensen nåede at være topchef for banken siden marts 2015, hvor han i øvrigt afløste den nuværende bestyrelsesformand, Pär Boman.
Afløseren, Anders Bouvin, har en langvarig karriere i banken, hvor han siden 2002 har bestredet ledende stillinger.