Han vil sætte skub i partnerne hos Bech-Bruun

Som topchef hos advokathuset Bech-Bruun har Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg netop været med til at indføre en ny ledelsesmodel, der blandt andet giver ligeløn til alle partnerne.

Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg finder det spændende at skulle lede partnerne hos advokatvirksomheden Bech-Bruun til at følge de nye parametre og gøre tingene anderledes, end de plejer. (Foto: Asger Ladefoged) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er søn af en organist, men er gået sin egen vej og er blevet advokat efter at have kastet sig over de tunge jurabøger. I det seneste år har han været dybt begravet i arbejdet med at lave en ny strategi for det store advokathus Bech-Bruun. En strategi, som blandt andet giver en ny samarbejds- og aflønnigsform for partnerne.

Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg har titlen managing partner hos Bech-Bruun. Det betyder, at han er øverste chef for advokathuset med lidt over 500 ansatte. Han har for kort tid siden taget de afgørende skridt i forbindelse med implementeringen af en 2020-strategi for Bech-Bruun.

Et væsentligt element er, at Bech-Bruun gør op med, at partnerne er aflønnet efter, hvor meget de tjener på klienterne. Præsta­tionsmålene bliver afløst af nogle mere bløde parametre, og alle partnerne får i stedet samme løn.

Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg har brugt op mod 400 timer alene for at få den nye ledelsesmodel strikket sammen.

»Det har været en af mine hidtil største ledelsesopgaver. Tidligere har vi haft et alt for stort incitament for partnerne til at suboptimere. Nu skal vi gerne levere en bedre service til alle vores klienterne,« siger Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg.

Specialist i EU

Han er født i København og er ifølge ham selv bestemt ikke ud af en advokatfamilie. Derimod en musisk-akademisk familie.

Efter sin studentereksamen begyndte Simon Evers at læse biokemi på Københavns Universitet, fordi han i gymnasiet fandt biologi og kemi meget spændende.

Men han fandt hurtigt ud af, at jobbene som biokemiker ofte er meget ensomme i et laboratorium. Derfor gik vejen til jurastudiet på Aarhus Universitet.

»Jeg fandt jura spændende, fordi det er samfundsrelevant. Og jeg tror altid, at retfærdighed har været en grundlæggende værdi for mig. Det eneste minus var, at jeg altid havde forestillet mig, at jeg skulle have en international karriere, og det er ikke så nemt som advokat,« siger Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg, der i stedet for en karriere uden for landets grænser endte med at blive specialiseret i en række forhold relateret til EU.

Det blev også startskuddet til hans første ledelsesjob, da han blev leder af EU-gruppen i Bech-Bruun. Det gav ham smag på jobbet som leder, og 1. april i 2014 tog han skridtet helt op i toppen af Bech-Bruun.

»Det drejer sig om at lede spe­cialister. Det at få mennesker til at køre ind på en ny strategi og gøre det lidt anderledes, end de plejer. Det er en meget spændende proces,« siger Simon Evers Kalsmose-Hjelmborg.

Privat er et sommerhus i Tis­vilde­leje netop solgt, og huset i Hellerup er sat til salg.

I stedet er familien flyttet ind i en penthouse-lejlighed midt i København i gåafstand til kontoret hos Bech-Bruun.