Han vil give Danish Crown et bedre image

Danish Crown har gennem årene ofte ligget i bunden blandt danske virksomheder, f.eks. når det gælder negativ omtale i medierne. Den nye topchef Jais Valeur vil arbejde på at få det ændret.

Danish Crowns nye topchef, Jais Valeur, er kendt for at være en god kommunikator – og ikke mindst slagteriets image vil ligge ham meget på sinde. Arkivfoto: Martin Dam kristensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge var udnævnelsen af den 52-årige Arla-direktør Jais Valeur som efterfølger for Kjeld Johannesen som topchef i fødevaregiganten Danish Crown en af de store erhvervsnyheder.

Det kom uventet for mange, at mejeridirektøren rykker ind som adm. direktør i en af verdens største slagterikoncerner. Men i Danish Crown kan hans entré blive en kærkommen gave.

Før sin tiltræden som topchef i mastodonten med en årlig omsætning på omkring 58 mia. kr. gør Jais Valeur noget meget usædvanligt. Han tager hul på en følsom sag, som han i sit nye topjob gerne vil i dialog med omverdenen om.

»Danish Crown er en ekstrem veldrevet virksomhed. Men det er ikke en virksomhed, der gør danskerne stolte,« siger han.

Kjeld Johannesens efterfølger bebuder, at han vil arbejde for, at den jævnligt udskældte virksomhed får skabt et bedre image. Han vil gerne have en positiv dialog med medier, meningsdannere og politikerne om Danish Crown.

Det er et klogt træk. For slagterikoncernen med den både dygtige, hårdtslående og kontante Kjeld Johannesen ved styrepinden har gennem årene ofte ligget i bunden blandt danske virksomheder, f.eks. med negativ omtale i medierne. Tag bare sidste års kritik af planen om lukning af Danish Crown-slagteriet på Bornholm, der endte med, at slagteriet med den tidligere regerings medvirken blev reddet.

God til medierne

Jais Valeur er i Arla kendt for at være god til at få sine budskaber ud i medierne. Når han bliver topchef i Danish Crown vil han have sat fokus på, at selskabet Crown producerer »nogle fantastiske kvalitetsfødevarer«.

»Omverdenen skal have en mere positiv opfattelse af Danish Crown. Jeg vil gerne være med til igen at skabe stolthed, primært blandt medarbejderne. Det er ikke sjovt at arbejde et sted, hvor man ikke er anerkendt i det øvrige samfund. Jeg vil gerne bidrage til at medarbejderne er stolte over produkterne og virksomheden. Det vil jeg gerne have kommunikeret ud i samfundet, så vi får en plads som udbyder af kvalitetsfødevarer,« siger han.

Det er et ualmindeligt stærkt signal at sende forud for sin tiltræden som topchef i Danish Crown. Jais Valeur regnes for at være en stærk kommunikator, der siger tingene ligeud. Hans afgang vil blive et stort tab for Arla, hvis koncernchef Peter Tuborgh i 2007 udnævnte den jævnaldrende Jais Valeur som koncerndirektør og medlem af den øverste ledelse.

I Arla Foods har Jais Valeur ry for at være en moderne og resultat-orienteret leder. Han er ansvarlig for global marketing, innovation og næsten 6.000 medarbejdere. I Danish Crown, som han flytter til i november, får han i begyndelsen af det nye år ansvaret for 26.000 ansatte.

Jais Valeur er født i København og opvokset i Frederikshavn. Han er i øvrigt efterkommer af Herman Walør eller Wallør, som var født i Christiania, i dag Oslo. Den norske indvandrer slog sig for over 300 år siden ned i København som silke- og lærredskræmmer. Jais Valeur er gift med underdirektør Lillie Li Valeur, der har ansvar for Arlas forretning i Sydøstasien.