Han trådte ud af Ecco – og nu også Top-Toy

Michael Hauge Sørensen havde kurs mod toppen, da han efter næsten 20 år overraskende forlod skokoncernen Ecco. Nu er hans tid i den konkursramte Top-Toy-koncern også snart forbi.

Michael Hauge Sørensen er 45 år og afgående bestyrelsesformand i Top-Toy-koncernen, der i december 2018 blev erklæret konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Da han var 20 år gammel, fik han foden indenfor i skokoncernen Ecco. Næsten 20 år efter var jobbet som trainee erstattet af jobbet som viceadministrerende direktør. Han havde kurs mod toppen, men sådan skulle det ikke gå, da han overraskende smed opsigelsen på bordet i 2013.

Siden blev han bestyrelsesformand i Top-Toy, der står bag legetøjskæderne BR og Toys’R'Us i Norden, men med koncernens nylige konkurs er hans tid her også ved at være ovre.

Den afgående bestyrelsesformand, der står bag Eccos milliardsucces i Asien, er i mange år blevet kaldt gulddreng og kronprins. Han havde en hastigt opadstigende karriere, men rejsen i Top-Toy har langtfra været den samme succes.

Han er bosat i Hongkong, hvorfra han styrer sin bestyrelseskarriere. Han har blandt andet bestyrelsesposter i Pandora, IC Group og Santa Fe Group.

Fra Asien til Danmark – og tilbage igen

Ecco-succesen i Asien betød, at Michael Hauge Sørensen efter otte år i Hongkong blev hentet hjem til Danmark som global salgsdirektør. Men han fandt sig aldrig rigtigt til rette med tilværelsen i Europa. Det var, som om han rent fysisk var flyttet, men at hans sjæl var blevet i Asien.

»I de år, jeg arbejdede i Danmark, pendlede jeg dagligt to timer frem og tilbage mellem Eccos hovedkontor i Bredebro og vores hjem i Hamburg. Det var klart en belastning, men vi følte, at springet fra Hongkong til Bredebro ville være for voldsomt, så vi valgte Hamburg som vores base. Det betød dog, at min kæreste og jeg næsten aldrig så noget til hinanden,« har han fortalt i et interview om baggrunden for at stoppe i Ecco.

Derfor traf han valget om at opsige sin danske stilling og flytte med kæresten tilbage til Hongkong. Han har tidligere fortalt, at den asiatiske by inspirerer ham, fordi den har en høj puls.

I januar 2017 blev han ved siden af bestyrelsesposterne midlertidig administrerende direktør for selskabet Zebra, der står bag altmuligforretningen Flying Tiger Copenhagen. Michael Hauge Sørensen sad på posten i godt et år, indtil en permanent administrerende direktør blev fundet.

Folk, der kender den 45-årige forretningsmand, kalder ham ordentlig, flittig, omhyggelig, inspirerende og meget intelligent.