Han startede med en hårnål og har nu 70.000 kroner: Nu venter den sidste og største udfordring

Det går fremad for Thomas Jarolics i målet om at bytte sig fra en hårnål til et Rolex-ur. Men som beløbene er vokset, bliver byttehandlerne sværere, og nu venter den største udfordring: Den sidste handel. Følg hans rejse i Berlingske Business’ podcast »Hårnålens Værdi.«

Thomas Jarolics der vil bytte sig fra en hårnål til et rolex. Her bytter han en håndcreme til en orkide i en blomsterbutik på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er set før. Det med at bytte sig fremad i livet. I USA var der en fyr, der byttede sig fra et papirklips til et hus. Men vi er ikke i USA, og det er ikke blevet nemmere at bytte sig fremad mod målet om et Rolex-ur. Tværtimod.

Det må Thomas Jarolics, der er hovedperson og manden bag podcasten »Hårnalens Værdi«, sande.

Han har siden maj byttet sig gennem livet. Målet er at bytte en hårnål til et Rolex-ur, og det er der flere grunde til, at han vil: Den ene er, at hans efternavn ofte bliver forvekslet med »Jeg-har-et-Rolex«. Den anden grund er, at han vil bevise, at man med sælger-gen, charme og hårdt arbejde, kan bytte sig til større værdier, end man allerede har.Og han har været vidt omkring, siden han stod med én enkelt hårnål i sin hånd: Hårnålen er blevet til blomster siden cocktailkurser og nu - før det i de sidste afsnit skal vise sig, om målet om at bytte sig til et Rolex-ur bliver opfyldt - står han med et gavekort til Hotel Marienlyst værdisat til 70.000 kroner.

Men gavekortet - som engang var en hårnål - skal vise sværere at få vekslet til et Rolex-ur end som så. Ikke desto mindre er han tæt på målet nu, og han har endda været i kontakt med en endnu unavngiven Rolex-forhandler, fortæller bytte-kongen. Men der er altså udfordringer:

»Sagen er, at Rolex-forhandleren vil have en bil til en værdi af omkring 100.000 kroner. Mærket på bilen er ikke så vigtigt, men nu skal jeg finde en bilforhandler, der kunne tænke sig et gavekort til Hotel Marienlyst, og derefter bytte bilen til uret. Det er blevet lidt som en trepartsforhandling,« siger han. Men det er ikke kun »trepartsforhandlingerne«, der er en udfordring. Det er også et problem med SKAT, som han skal have løst. Eller i hvert fald have indvilliget den sidste partner i.

Sidst Berlingske Business skrev om Thomas Jarolics, stod han med et cocktailkursus til en værdi af 10.000 kroner, men han byttede sig ind i problemer med det danske skattesystem. Bytter man i Danmark, skal man nemlig svare cirka halvdelen af værdien i skat. Lige nu vil det konkret sige, at Thomas Jarolics står med en skattegæld på 35.000 kroner for hotelopholdet i Marienlyst, hvis han sælger det.

Hvis Thomas Jarolics skal gennemføre den sidste handel, kræver det derfor, at Rolex-forhandleren køber bilen af Thomas Jarolics for eksempelvis 100.000 kroner. De penge, som Jarolics tjener - altså 100.000 kroner - svarer han halvdelen af i skat, og derefter køber han uret af Rolex-forhandleren for 50.000 kroner. Indviklet? Ja, mener Thomas Jarolics og fortæller, at det ændrede hele konceptet og baggrunden for podcast-serien. Og det er netop en af grundene til, at man skal lytte med, nu hvor afslutningen nærmer sig.

»I starten drejede det sig om at fortælle, hvor nemt det er at bytte sig frem. Det har taget en drejning, hvor det nu lige så meget drejer sig om at bevise, hvor mange udfordringer, der er forbundet med at bytte, når de danske regler er, som de er,« siger Thomas Jarolics.

Han er dog ikke i tvivl om, at Rolex-uret en dag kommer til at sidde rundt om hans håndled.

»Det skal nok lykkes, lige nu drejer det sig bare om tid.«

For at følge med i om det lykkes for Thomas Jarolics, kan du høre »Hårnålens Værdi« på iTunes og Spreaker.com eller i din podcast-app. Hver onsdag bliver der udgivet nye afsnit. Podcasts fra Berlingske Business sponsoreres af Nordea.

Læs mere om Thomas Jarolics på Jarolics.dk