Han griber ned i værktøjskassen for at løfte byggevarekæmpe til nye højder

Det var ikke noget drømmeexit, han fik fra malerproducenten Flügger for tre år siden. Søren P. Olesen røg ud fra den familiekontrollerede, men børsnoterede virksomhed efter ti år, heraf de seks som topchef. Det skete efter et skuffende årsregnskab, og det blev vurderet, der var brug for andre kræfter til at føre Flügger frem.

Søren P. Olesen lancerer en ny strategi for DT Group. Foto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men det var set udefra heller ikke nogen videre dramatisk fyring af manden, der havde tegnet Flügger udadtil, og som havde været stærkt medvirkende til, at selskabet var vokset markant gennem flere år. Problemet var bare, at væksten i toplinjen ikke havde dryppet ned på bundlinjen i malervirksomheden.

Fyringen fra Flügger var kun et kortvarigt setback for Søren P. Olesen, som kort tid efter blev ansat som kædedirektør i Stark-kæden, der er Danmarks største byggevarekæde til professionelle.

Det var i starten af 2014, og kort efter blev han også chef for selskabet bag Stark, DT Group, i gamle dage kendt som Danske Trælast. DT Group er med sine små 20 mia. kr. i omsætning en meget stor virksomhed sammenlignet med Flügger, der er på en tiendedel af DTs størrelse.

Med topjobbet i DT Group bliver han i branchen, der er bare flere redskaber på værktøjshylden end malerpenslen, og han nyder jobbet og branchen, som han kender indgående.

»Når man kommer ind i en Stark-forretning, så er man jo et af de sidste steder, hvor man kan få lov at være rigtig mand,« siger han med henvisning til alt det udstyr, man kan forkøbe sig i en Stark.

Han kan godt selv lide at svinge hammeren eller malerkosten, hvis han ellers har tid.

»Jaja, jeg kommer jo fra landet. Jeg kan de fleste ting selv, men jeg er ikke sikker på, at vores kunder ville blive særligt imponeret. Min største udfordring er ikke manglende lyst. Jeg vil rigtig gerne, men jeg har ikke tid,« siger han og begynder at remse op, at han kan lægge brosten, male og save og meget mere.

»Alle spørger mig, om jeg så ikke har skuret fyldt med det nyeste grej og værktøj, og nej det har jeg faktisk ikke. Jeg har stadig meget stående på min ønskeliste,« siger 49-årige Søren P. Olesen, der er kendt som en af de relativt få topdirektører, der har en holdning til politik og økonomi og gerne udtaler sig om det.

På privatfronten lader DT-direktøren op med jagt og fiskeri.

»I det professionelle liv har man travlt og skal være der for med­arbejderne, kunder og ejere. Det optager mig meget. Så er der et familie­liv, hvor de øvrige familiemedlemmer er i centrum. Jagten og friluftslivet er de stunder, hvor jeg har tid til mig selv. Her er der tid til at efterrationalisere og tænke dybere over tingene. Det har været min ladestation, hvor jeg har fundet den mentale ro,« sagde Søren P. Olesen i et portræt i Børsen for nogle år siden.