Han er Thise Mejeris kulturbærerminister

Mogens Poulsen har været salgsdirektør i Thise Mejeri i 20 år. På hans rejse fra 68-oprøret i København til Limfjorden har han været drevet af et sæt livsværdier, der har overlevet mødet med forretningsverdenen.

En ukuelig idealist. 68-hippien Mogens Poulsen har været med til at gøre Thise Mejeri til en millionforretning. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I februar 2012 blev Thises nye ost, Ravost, præsenteret for en skare på beværtningen »De Røde Barakker« i Thyborøn. Osten blev kørt ind foran tilskuerne i en mælkekasse på laddet af en Puch Maxi. Introduktionen fra Thise Mejeris daværende salgschef Mogens Poulsen lød:

»Lad kun den franske Beaujolais Primeur blive kørt til Danmark i røde Ferrarier. En Thyborøn Ravost fortjener det bedste, nemlig at blive fragtet til De Røde Barakker på bagagebæreren af en Puch Maxi.«

Sådan lyder historien om Thise Mejeris karismatiske salgsdirektør i Mejerimagasinet, der udgives af Landbrug & Fødevarer, fra maj i år.

Mogens Poulsen i 2012, hvor han præsenterer Thises nye ost »Ravost«. Osten bliver kørt ind på en Puch Maxi. Fold sammen
Læs mere

Påfundet er et typisk udtryk for »Mogenshumor«, fortæller Thises administrerende direktør Poul Pedersen til Berlingske. I 20 år har han arbejdet side om side med manden, der stoppede som salgsdirektør i april, men nu er konsulent og nyudnævt »kulturbærerminister« i mejeriet.

Det er ikke tilfældigt, at Mogens Poulsen nu bliver mejeriets kulturbærer. Thise har brug for Poulsens påmindelser om de værdier, mejeriet er grundlagt på.

For Mogens Poulsen har været med til at skrive historien om andelsmejeriet på halvøen ­Salling ved Limfjorden. Sammen har Pedersen og Poulsen forvandlet økologisk ideologi og andels­tankegang til en profitabel forretning. I 2015 havde Thise Mejeri en omsætning på 915 mio. kr. og et sandt guldæg i mejeriets samarbejde med Coop.

Thises makkerpar Poulsen og Pedersen skåler i yoghurtdrikken Get Up! i 2004. Drikken skulle angiveligt indeholde viagra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thise Mejeri.

Ukuelig idealist

Mogens Poulsen har taget turen fra en opvækst på Amager med rockmusikerdrømme i teenageårene til aldrig færdiggjorte psykologistudier i København, hvor han studerede til tonerne af 68-oprøret med lige dele fest og venstreorienterede idealer, mod eget landbrug på Mors og slutteligt til rollen som salgsdirektør på Thise Mejeri.

På Amager står Mogens Poulsen (i midten) sammen med sit band »The Sullivans«, der vandt Amagermesterskabet i rockmusik i 1965. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Hele vejen er hans idealistiske, venstreorienterede ideer forblevet intakte trods mødet med forretningsverdenens profitorienterede logikker, fortæller Irmas tidligere administrerende direktør Alfred Josefsen, der har arbejdet sammen med Mogens Poulsen gennem Irmas partnerskab med Thise Mejeri. På sin vis kan man beskrive Mogens Poulsen som en »ener«, mener han.

»Mogens har en stor personlig integritet og holder fast på det, han tror på. Han lever efter et sæt livsværdier, og det gør, at man har lyst til at følge ham,« siger han.

»Mogens har en stor personlig integritet og holder fast på det, han tror på. Han lever efter et sæt livsværdier, og det gør, at man har lyst til at følge ham,« siger Irmas tidligere direktør Alfred Josefsen. Her står han sammen med Mogens Poulsen i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Steffen Ortmann.

Den personlige integritet har hjulpet ham i en landbrugsverden, som traditionelt ikke har stemt til venstre, men på Venstre. Uagtet politiske uenigheder har Mogens Poulsen vundet både tilhængeres og modstanderes respekt gennem måden, han argumenterer og op­fører sig på. Lyttende og respektfuldt. Det fortæller Poul Pedersen.

Lynafleder

På Thise Mejeri har de ikke en HR-afdeling, de har Mogens Poulsen. Han fungerer som »en lynafleder« for medarbejdernes frustrationer. Evnen til at lytte til andre mennesker er en af Mogens Poulsens meritter som salgsdirektør.

»Man har misforstået, hvad en salgsdirektør er. Det er ikke en kanonsælger, der skal nå nogle salgstal. Mogens snakker med mennesker i stedet for at handle med produkter,« siger Poul Pedersen.

Med Poul Pedersens ord er Mogens Poulsens hjerne »ikke trykket af alt for megen viden om mejeriteknologi«. Det gør ham i stand til at se muligheder frem for begrænsninger i en mejeristverden, hvor mange er specialister.

Mogens Poulsen i selskab med hustruen Kirstine Riis Nielsen i 1972. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

For Mogens Poulsen er drevet af ånden fra 68. Han vil udfordre og forandre. Som Thise siger det i et slogan:

»Sov lidt mindre, drøm lidt mere.«