Han er guld værd for Widex

Jørgen Jensen har med stor succes på rekordtid fået strømlinet Widex. Han har genrejst selskabet som en sund og lønsom virksomhed.

Jørgen Jensen har som topchef på rekordtid fået gjort Widex til en rentabel forretning. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

Historier om topchefer, der har succes med at genrejse og strømline økonomiske skrantende erhvervsvirksomheder, kan man-ge godt lide at høre. Danmark har hårdt brug for den slags ledere, der skaber vækst, nye arbejdspladser, skat til samfundet og værdier til ejerne.

Det er ikke for meget sagt, at den 48-årige Jørgen Jensen, topchef i Widex med hovedsæde i Lynge syd for Hillerød, er guld værd for ejerne.

Det er imponerende, hvad manden med det stålsatte blik og den rolige stemme på rekordtid har nået at udrette i den nordsjællandsk forankrede globale høreapparatsvirksomhed. Først strømlinede økonomen, shippingmanden og McKinsey-konsulenten Jørgen Jensen støvsugervirksomheden Nilfisk. Samme mesterstykke udfører han for tiden i Widex. Efter små tre år i det familieejede selskab kan han med god grund være stolt over det seneste års fantastiske vækst i omsætning og indtjening i Danmarks tredjestørste høreapparatsvirksomhed.

I regnskabsåret 2015-2016 steg omsætningen således med 18 procent til 3,9 milliarder kroner. Driftsresultatet voksede med 63 procent til cirka 680 mio. kroner, mens overskuddet efter skat voksede med 90 pct. til cirka 270 mio. kroner. Beskæftigelsen steg med 300 til ca. 4.000 ansatte i virksomheden, der udvikler, designer, producerer og sælger høreapparater.

Ejerfamiliernes farvel

Inden Jørgen Jensen overtog roret i Widex i 2013, havde de to ejerfamilier Tøpholm og Westermann i 57 år haft styringen. Deres selskab blev i en række år ledet af direktørerne Jan Tøpholm, Søren og Anders Westermann fra anden generation i familierne. Men efter et antal år med regnskaber med røde tal på bundlinjen blev Jørgen Jensen hyret som topchef. Ejerne gav ham næsten frie hænder til at få Widex genrejst som en sund og lønsom virksomhed med solid profit og vækst i omsætningen. Det er nået langt hurtigere, end mange nok havde forventet. I seneste regnskabsår var der en ebita-margin eller indtjening på 17,7 procent, dvs. driftsoverskud målt i forhold til omsætningen. Dermed ligger Widex på niveau med resten af høreapparatsindustrien.

Familien Tøpholm er ifølge dette års opgørelse i Berlingske Business Magasin god for 5,2 mia. kroner mod 3,1 mia. kroner i 2015, mens familien Westermann er god for 5,1 mia. kroner mod 3 mia. kroner i 2015. Den langt højere vurdering af ejernes formuer skyldes naturligvis, at selskabet igen har overskud og fremgang efter nogle dårlige år.

I foråret vandt Widex i øvrigt en logistikpris, Den Danske Suppli Chain Pris 2015. Widex sætter nemlig en stor ære i altid at levere høreapparater af den rette kvalitet til tiden og på det aftalte sted til kunderne.