Han er blandt Danmarks mest betydningsfulde bestyrelsesformænd: »En formand behøver ikke være den mest vidende på alle områder«

Bo Rygaard tog i en tidlig alder hul på en professionel bestyrelseskarriere og sidder i dag i en lang række forskellige virksomheder. Tirsdag satte han sig for bordenden i endnu en, da han blev bestyrelsesformand for den danske IT-komet Netcompany.

Bo Rygaard, der bl.a. er kendt som bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, begyndte sin karriere som personlig assistent for bestyrelsesformanden for Nordisk Film. Få år senere blev han koncerndirektør for filmselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Den ene dag står han blandt politikere, forretningsfolk og kendte til FCK-kamp på Parkens VIP-tribune. Den næste besigtiger han store ejendomme. Og den tredje overvejer han nøje, om en topchef stadig er den rette i spidsen for en virksomhed.

Med en professionel bestyrelseskarriere i en lang og meget forskelligartet række af virksomheder har 54-årige Bo Rygaard en hverdag, der er mere alsidig end de flestes.

Han er bl.a. kendt som formand for underholdningskoncernen Parken Sport & Entertainment, der ejer fodboldholdet FCK, nationalarenaen, Lalandia og e-sportsholdet North.

Men i denne uge førte Bo Rygaard endnu en prominent post til porteføljen, da det tirsdag blev meldt ud, at han skal være ny bestyrelsesformand for det fremadstormende IT-selskab Netcompany. En virksomhed, hvis bestyrelse han har siddet i siden 2016.

»De har haft en meget imponerende udvikling, og jeg har været med på rejsen fra at være privatejet til at være delvist ejet af en kapitalfond, og til at blive børsnoteret, og så har den en ekstremt stærk ledelse og et meget stærkt forretnings-DNA,« siger Bo Rygaard.

Fra personlig assistent til koncerndirektør på få år

Bo Rygaard, der er uddannet cand.merc, begyndte sin karriere i Nordisk Film som personlig assistent for den daværende bestyrelsesformand Jens Jordan.

Han fik på forhånd at vide, at de seneste assistenter ikke havde holdt prøvetiden ud, og at man hos ham arbejdede seks dage om ugen.

Men det passede den unge Bo Rygaard glimrende. Og han knoklede. Så hårdt at han få år senere havde arbejdet sig op til at blive koncerndirektør for Nordisk Film, og som 27-årig kunne han købe en villa i Hellerup på den rigtige side af Strandvejen, hvor han stadig bor.

Efter Nordisk Film fulgte knap to årtier, hvor Bo Rygaard satte sig i direktørstolen i en række store virksomheder. Først i den finske fødevarevirksomhed Fazer, og i 2005 i den danske milliardvirksomhed Rockwool Group, der producerer isolering til bygninger. Siden 2012 har han også været adm. direktør for ejendomsfonden Dreyers Fond.

Men det er Parken Sport & Entertainment og formandsposten i KFI Erhvervsdrivende Fond, der er en af Danmarks største ejendomsselskaber og medejer af dagligvarekoncernen Dagrofa, som nu kræver en del af hans tid.

Selv om de mange bestyrelsesposter stiller nogle skrappe krav til struktur og kalenderstyring, trives Bo Rygaard med den alsidige hverdag og med at beskæftige sig med både børsnoterede virksomheder, fonde og ejendoms- og virksomhedshandler.

»Hvis man sidder som adm. direktør for en stor koncern, som jeg selv har prøvet i mange år, har man ikke tid til så meget andet, og det vil sige, at der risiko for, at man får lidt tunnelsyn. Men jeg har mulighed for at opleve en bredere linje, fordi jeg beskæftiger mig med nogle forskellige områder, og det motiverer mig rigtig meget,« siger han.

Og selv om det umiddelbart kan virke som meget forskellige kompetencer, man skal besidde for at kunne stå i spidsen for både fodbold, Lalandia, IT-løsninger, dagligvarer og ejendomshandler, mener Bo Rygaard alligevel, at hans forskellige poster har nogle grundlæggende fællesnævnere.

»Når man koger tingene ned, er det at drive virksomhed meget lig hinanden i forskellige brancher, og i opgaven med at være formand er der en række forskellige generiske forhold, som man skal lære,« siger Bo Rygaard, der dog ikke siger ja til hvad som helst.

»Jeg siger kun ja til poster, hvor jeg har en føling med forretningsgrundlaget. Men en bestyrelsesformand behøver ikke være den mest vidende på alle områder. Jeg har et bestyrelsesteam f.eks. i Netcompany, som består af yderst kompetente folk, som kommer fra IT-branchen. Og sådan er det også i de andre bestyrelser,« siger han.

Med Netcompany får han nu endnu en tung post i porteføljen, og han er ved at kigge på, om han skal skære ned andre steder.

»Jeg kigger selvfølgelig igennem, om der er nogle ting, jeg skal forlade for at være sikker på, at der er fuld kvalitet og tid til at kunne levere den ydelse, som jeg mener, man skal. Jeg går enormt meget op i, at man kan regne med hinanden,« siger Bo Rygaard.

»Det er en løbende proces,« siger han.