Hampen brænder for cannabisproducent: Opkøber kosmetikbrand for at udvide i Europa

Verdens største cannabisproducent Canopy Growth Corp. opkøber kosmetikbrand og vil dermed tilbyde cannabisbaserede produkter inden for hudpleje. Opkøbet er en del af en strategi om at udvide i Europa.

Det ikke-euforiserende stof cannanbidiol (CBD) har mange anvendelser, og nu vil det canadiske Canopy Growth Corp. bruge det hudpleje. Virksomheden har tidligere udbygget i Storbritannien og Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Amir Cohen/Ritzau Scanpix

Der er mange måder at anvende cannabis på, udover selvfølgelig at ryge det. Og nu kan der være endnu et aparte brug af den grønne plante på vej – nemlig til brug af hudpleje.

Verdens største producent af cannabisbaserede produkter, det canadiske Canopy Growth Corp., har nemlig landet en aftale om at hverve det britiske kosmetikbrand This Works for 43 mio. pund, eller omkring 364 mio. kr. Det er virksomhedens seneste forsøg på at ekspandere i Europa.

Det skriver Bloomberg News.

Opkøbet vil gøre, at virksomheden nu kan lancere en række kosmetik- og hudplejeprodukter baseret på cannabisekstraktet cannabidiol (CBD), et ikke-euforiserende stof i cannabisplanter. Det er også planen, at Canopy Growth vil udvikle præparater mod søvnløshed på en global skala.

»Vi tror på, at CBD har potentialet til at omvælte kosmetik- og søvnindustrien, og vi har i flere år arbejdet for at opbygge og etablere den helt rigtige indgang til denne mulighed,« siger Bruce Linton, stifter af Canopy Growth.

CBD-markedet buldrer afsted i Storbritannien, hvor cannabisbaserede produkter nu kan findes i flere købmandsforretninger og kæder. Salget forventes at udgøre omkring 12,5 mia. pund, hvilket svarer til omkring 105 mia. kr., på verdensplan ved 2025, skriver Bloomberg.

Med erhvervelsen af This Works er Canopy Growth nu et skridt nærmere dets plan om gøre et indtog på markedet for sundhed og wellness. Virksomheden er allerede i gang med et samarbejde med en forskergruppe på Oxford om at kortlægge effekterne af cannabis mod afhændighed af opioider og cancerrelaterede smerter.

Canopy Growth har udover basen i Smiths Falls i Ontario i Canada også investeret 200 mio. kr. i et facilitet nord for Odense på Fyn i et samarbejde med danske Spectrum Cannabis. Facilitetet forventes at producere intet mindre end 13 tons medicinsk cannabis om året. Canopy Growth håber også på at investere 115 mio. dollar, eller 770 mio. kr., i cannabisfaciliteter i Italien, Grækenland og Spanien.