Hamlet-ejer taber stort i Danmark

Aleris-koncernen, der blandt andet ejer Privathospitalet Hamlet, har tabt 90 procent af egenkapitalen.

Privathospitalet Hamlet har sammen med Aleris Privathospitaler kostet ejeren, den svenske Aleris-koncern, dyrt sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort prispres og alt for få patienter på privathospitalerne i Danmark er årsagen til, at Aleris-koncernen - der blandt andet ejer Privathospitalet Hamlet - kom ud af 2012 med et dundrende underskud og mistede 236,5 mio. kroner, svarende til 90 procent af egenkapitalen. Samlet set tabte svenskejede Aleris knap 100 mio. kroner på driften af sine to danske privathospitaler sidste år. Det skriver Børsen.

»Vi havde ikke forestillet os, at presset fortsat ville være så stort, som det viste sig at være,« siger Nis Alstrup, der er administrerende direktør for Aleris Privathospitaler og Privathospitalet Hamlet, ifølge avisen.

Det offentliges indkøb hos privathospitalerne faldt således 18 procent til 724 mio. kroner sidste år. Året forinden havde koncernen også oplevet et fald her på 30 procent.

Første kvartal af 2013 har dog holdt budgettet, og administrerende direktør Nis Alstrup melder om bedring på driften:

»Det bygger jeg i høj grad på, at vi nu står mere robust, efter at vi har slået to afdelinger sammen, så vi igennem 2012 formåede at reducere vores omkostninger væsentligt«, siger han.