Halvtomme siloer i Nordhavn bliver fyldt helt op

Siden åbningen i sommer har de kun været halvt udlejede, men nu bliver to gamle cementsiloer fyldt næsten helt op med kontorfolk.

Et konsulenthus og en finansrykker snart ind i Nordhavns ombyggede kontorsiloer, som dermed nærmest er fyldt efter at have stået halvtomme siden åbning i sommeren 2014. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to nye lejere bliver Nordhavns formentlig mest spektakulære bygninger, de to kontorsiloer, fyldt næsten op - efter at de siden indvielsen i sommeren 2014 har stået halvtomme med kun en enkelt lejer, Dansk Standard.

Nu har NCC, som har stået for ombygningen, fået afsat 2.100 kvadratmeter til konsulenthuset PA Consulting Group og 1.600 kvadratmeter til en foreløbig anonym finansvirksomhed. Begge rykker ind til sommer, og dermed er fem af de seks kontoretager lejet ud. Den øverste, syvende etage har kantine og andre fælles faciliteter.

De to siloer er døbt Portland Towers, fordi de oprindeligt blev brugt til at opbevare cement for Aalborg Portland, som opførte dem i 1979.

»Vi glæder os rigtig meget til at flytte til Portland Towers og Nordhavnen, dels for at få en mere effektiv og bæredygtig udnyttelse af vores kontorkvadratmeter, dels for at nyde godt af de faciliteter, som både huset og den nye bydel byder på,« udtaler seniorpartner Frank Madsen fra PA Consulting Group.

De to ombyggede siloer har det såkaldte Breeam-miljøstempel om bæredygtighed og lavt energiforbrug. De har 11.000 kvadratmeter kontorlokaler og 3.000 kvadratmeter øvrige arealer. Bag udviklingen står NCC Property Development, mens investorerne er pensionstrioen ATP, PFA Pension og PensionDanmark.

Siloerne ligger på Sandkaj, der blev etableret i 1950erne og 1960erne som del af Københavns Frihavn. Kontorerne er monteret uden på siloerne og nærmest »svæver« 24 meter over terræn. Ganske tæt på er to andre siloprojekter på vej - de handler dog om at forvandle gamle havnebygninger til boliger.

Se billedserie fra den ene af boligsiloerne

De to kontorsiloer - og de kommende boligsiloer - er en del af Århusgadekvarteret, det Nordhavn-område, som først er blevet udviklet, og efterhånden kan udviklingsselskabet By & Havn melde udsolgt af byggeretter. Kvarteret nyder godt af, at en særlig Nordhavnsmetro er på vej - formentlig med åbning i 2019.