Halver energiforbruget i serverrummet

De fleste danske serverrum har fuldt tryk døgnet rundt – og koster i snit 100.000-200.000 kroner om året. Se hvordan du kan spare.

Læs mere
Fold sammen
De snurrer derudad – og kører ofte døgnet rundt med fuldt tryk på elforbruget. Serverrummene koster i snit mellem 100.000 og 200.000 kroner om året i strømforbrug. På landsplan svarer det til cirka en milliard kroner om året.

En ny vejledning fra Elsparefonden skal guide arbejdspladserne til energieffektiv drift af serverrummet, hvilket kan skære op til halvdelen på elregningen.

- På mange arbejdspladser vil man kunne halvere elforbruget i serverrummet. For mange it-ansvarlige kan det måske virke som en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor det er bedst at sætte ind med energieffektiviseringer. Her kan vores nye vejledning hjælpe, fordi den giver meget konkrete bud på, hvordan man kommer i gang med energieffektiviseringerne, siger projektleder hos Elsparefonden Michael Reuss i en meddelelse.

Kapaciteten øges


Det koster omkring en milliard kroner om året i elforbrug at holde gang i de danske serverrum, hvilket svarer til, hvad 100.000 danske parcelhuse bruger i snit.

Ifølge Elsparefonden har amerikanske undersøgelser vurderet, at elforbruget i serverrum vokse til det dobbelte i løbet af de næste seks år, hvis udviklingen fortsætter som nu.

- Mere og mere af computerarbejdet bliver i dag udført af servere. Der kører flere programmer på serverne, filerne er større, og der er mere trafik. Det betyder, at serverkapaciteten øges, og dermed stiger elforbruget kraftigt til både selve serverne og til køling, siger Michael Reuss.

Her kan du læse Elsparefondens vejledning