Halvdelen af TDC's aktier på vej til udlandet

De interesserede købere af TDC har nu fremlagt et officielt købstilbud. Nu skal aktionærer bestemme sig.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskasserne og den australske finanskæmpe Macquarie, der er interesserede i at købe teleselskabet TDC, har onsdag fremlagt deres officielle købstilbud til aktionærerne.

I tilbuddet bliver aktionærer stillet 50,25 kroner per aktie i udsigt. Det giver TDC en værdi på 40,5 milliarder kroner.

»Tilbuddet repræsenterer efter tilbudsgivers opfattelse en attraktiv pris og præmie for TDC-aktionærerne,« skriver køberne.

Tilbuddet er gyldigt til den 4. april. Ifølge dokumenterne repræsenterer de 50,25 kroner per aktie en præmie for aktionærerne på 34 procent i forhold til kursen for tre uger siden.

Bag tilbuddet står pensionskasserne PFA, PKA og ATP. De er gået sammen med det enorme australske finansfirma Macquarie, der tidligere har ejet Københavns Lufthavn.

Tilbuddet kom lige efter, at TDC havde annonceret planer om at købe indholdsproducenten MTG Nordic, der blandt andet ejer TV3 og Viaplay. Det er køberne dog ikke interesserede i.

»Tilbuddet er betinget af, at den betingede fusionsaftale mellem TDC og Modern Times Group MTG AB ikke godkendes på generalforsamlingen i TDC,« skriver køberne.

De vil investere i TDC's fysiske netværk, der leverer internet og telefoni i Danmark og andre steder i Norden.

»Konsortiets strategiske vision for TDC er, at selskabet skal være en førende deltager i den landsdækkende udrulning af fibernetværk til private hjem, 5G, coax og lignende teknologier.«

»Dette vil hjælpe med at overgå den danske regerings mål for universel levering af bredbånd, således at alle husholdninger i midten af 2020'erne har adgang til 1Gb/s bredbånd,« skriver køberne.

Køberne betinger tilbuddet af, at de får mindst to tredjedele af stemmerne i TDC. Hvis købet lykkes, vil TDC blive taget af børsen på et senere tidspunkt.

/ritzau/