Halv million danskere bruger Jobnet

Den offentlige jobdatabase Jobnet har på to år rundet 525.000 unikke brugere om måneden, og er dermed den mest benyttede jobdatabase i Danmark, viser en måling udført af Gallup.

- Når man bliver ledig, skal man tilmelde sig Jobnet. Derfor er det heller ikke overraskende, at mange benytter Jobnet. Men med et antal på den anden side af en halv million overgår forbruget langt det antal, der kan tilskrives de ledige, udtaler Mikala Kreiser, kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen, der er ansvarlig for Jobnet.

Hun forklarer samtidig, at Jobnet fornylig øgede antallet af servere, fordi de enkelte brugere benytter Jobnet hyppigere end tidligere.

- Den største fremgang i trafikken skyldes et øget antal samtidige brugere, siger Mikala Kreiser.

Hun forventer ikke en markant fremgang i trafikken i fremtiden, da brugen af databasen i forvejen er stor, og der er en grænse for, hvor mange der er interesseret i at søge job.

Største database

Jobnet optræder ikke på de officielle trafik-lister hos Foreningen Danske Internet Medier (FDIM). Men en sammenligning viser, at Jobnet ikke overraskende er den langt mest benyttede jobdatabase med 190.000 unikke brugere i uge 47 i 2004 mod 165.936 i uge 47 2003. Den næststørste danske jobdatabase er den private konkurrent Jobindex, der havde 104.000 unikke besøgende i samme uge.

Det er primært jobsøgende som skaber trafik på Jobnet. De aktivier CV''er og søger efter jobannoncer. Men et stigende antal af de ledige, modtager også henvendelser fra virksomheder, som har fundet frem til kandidater via CV-databasen.

En brugeranalyse, udført af Uni-C for Arbejdsmarkedssstyrelsen viser eksempelvis, at det sidste år var hver ottende, som havde modtaget en henvendelse fra en arbejdsgiver på baggrund af deres CV. I 2004 er det hver fjerde.

- Seks ud af ti virksomheder laver søgninger i CV-banken, og en stigende andel af dem henvender sig i år til de jobsøgere, som har lagt deres CV på Jobnet. Når virksomhederne først henvender sig, så fører det i stigende grad til, at jobsøgeren rent faktisk bliver ansat, udtaler Mikala Kreiser.

Hun fortæller, at Jobnet hører til blaldt de absolut mest benyttede offentlige netportaler i Danmark.

Det bliver officielt ved årsskiftet, hvor Den Digitale Taskforce offentliggør en større bruger undersøgelse. Ifølge undersøgelsen - hvor man sammenligner en række offentlige digitale løsninger - kender syv ud af ti voksne danske internetbrugere Jobnet, der blandt tjenesterne i Den Digitale Taskforces undersøgelse kun overgås i kendskab af kommunernes og ToldSkats netadgange.

Mange af dem, der kender Jobnet, benytter sig også af muligheden for at søge job via netop Jobnet: Hver fjerde internetbruger har - efter eget udsagn - benyttet sig af tjenesten, og halvdelen af dem søger på Jobnet mindst én gang om måneden.