Haldor Topsøe må fyre 160 - primært i Danmark

Teknologikoncernen Haldor Topsøe oplever nedgang i det globale marked for teknologiprojekter. Det betyder, at koncernen må sige farvel til cirka 160 medarbejdere - primært i Danmark.

Haldor Topsøes topchef, Bjerne S. Clausen, må afskedige 160 medarbejdere i teknologikoncernen som følge af økonomisk afmatning i Kina og generel uro på en række af selskabets markeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Haldor Topsøe har fået en større mavepumper i kølvandet af økonomisk afmatning i Kina og generel uro på en række af selskabets markeder. Det betyder, at Topsøes driftsresultat er landet på blot 212 mio. kr., hvilket er hele 31 pct. lavere i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

Selskabet tøver ikke med at kalde den seneste markedsudvikling for »skuffende« sammenlignet med virksomhedens forventninger.

»Haldor Topsøe A/S har været negativt påvirket af, at det er sværere at få realiseret teknologiprojekter som følge af nedgangen i det globale marked for større teknologiprojekter, hvilket bl.a. skyldes geopolitisk uro i nogle af de områder, hvor selskabet driver forretning, samt en økonomisk afmatning i Kina og visse andre BRIK-lande,« skriver selskabet i sit regnskab.

De mange hovedbrud hos den danske teknologikoncern betyder nu, at selskabet må fyre over 100 medarbejdere.

»Det er på baggrund af disse udfordringer, at vi har set os nødsaget til at tilpasse selskabet til de nuværende markedsforhold og reducere organisationen. Desværre betyder det, at vi må sige farvel til ca. 160 medarbejdere, heraf langt størstedelen i Danmark,« siger selskabets direktør, Bjerne S. Clausen.

Direktøren fastholder dog, at han er optimist på den lange bane.

»På trods af de nuværende udfordringer ser vi dog stadig optimistisk på fremtiden. Især fordi vi fortsat oplever en stor interesse for de løsninger, som vi tilbyder for at løse de stadig vigtigere globale udfordringer inden for energi, klima, miljø og fødevareforsyning,« siger han.

Haldor Topsøe oplyser i sit regnskab, at selskabet har justeret sin koncernstrategi, så den passer bedre til de nuværende markedsforhold. Den nye strategi vil blive implementeret globalt allerede i næste måned.

Finans-TV: Haldor Topsøe fyrer 160 ansatte