Haldor Topsøe lever op til ambitionerne

Haldor Topsøe leverer solide resultaterne for andet kvartal. Både omsætningen og indtjeningen vokser som forventet. Selskabet har udvidet sine aktiviteter, også i Danmark.

Foto: David Høgsholt. Haldor Topsøe lever op til sine egne ambitionerne i første halvår af 2013.
Læs mere
Fold sammen

Haldor Topsøe måtte tidligere på året sige farvel til sin stifter, men virksomheden formår stadig at levere fornuftige resultater.

Det viser resultaterne for første halvår. Nettoomsætningen udgjorde 2,842 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Driftsresultatet før skat og renter (EBIT) landede på 403 millioner kroner, sammenlignet med 315 millioner kroner sidste år.

Udvider i USA og Danmark

Haldor Topsøe opererer over hele verden og producerer bl.a. katalysatorer til gødningsindustrien, så kunderne kan speede produktionsprocessen op og bruge mindre energi.

Virksomheden har valgt at ekspandere de seneste år, hvilket også kan ses på omfanget af investeringer i anlægsaktiver, der i årets seks første måneder lå på 298 millioner kroner. Det er blandt andet sket for at udvide på de to primære produktionssteder i Frederikssund og Houston i Texas.

»I 1. halvår 2013 har vi opnået god vækst og solide regnskabsresultater. Samtidig har vi foretaget betydelige investeringer for at skabe fundamentet til fremtidig vækst og indtjening ved at udvide vores produktionsanlæg i Danmark og USA og ved at øge vores betydelige investeringer i forskning og udvikling«, skriver Peter Rønnest Andersen, finansdirektør i Haldor Topsøe i en pressemeddelelse.