Haldor Topsøe får ny topchef

Haldor Topsøe A/S, der leverer løsninger inden for energi og miljø, skal have ny adm. direktør.

Haldor Topsøe Fold sammen
Læs mere
Foto: MAGNUS MØLLER

Virksomhedens adm. direktør siden september 2007, Niels Kegel Sørensen, har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling, og det har bestyrelsen accepteret opsigelsen.

"Under Niels Kegel Sørensens ledelse har virksomheden opnået en lang række gode resultater trods vanskelige tider på det globale marked," hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Som ny administrerende direktør ansættes Bjerne S. Clausen, som har været ansat i firmaet siden 1979, først som forsker i R&D med ansvar for mange af virksomhedens internationale samarbejder, og siden som forskningsdirektør.

I 2008 blev Bjerne Clausen bedt om at overtage ledelsen af Teknologidivisionen, hvor han som Executive Vice President har foretaget store ændringer og effektiviseringer, og denne division bidrager i dag helt centralt til virksomhedens vækst, strategi og indtjening.

Bestyrelsesformand Dr. Haldor Topsøe udtaler:

”Haldor Topsøe A/S leverer nogle af verdens mest effektive løsninger til verdens energi-, miljø- og klimaudfordringer. Virksomheden står således over for nogle meget spændende udviklingsmuligheder, og bestyrelsen er glad for, at Bjerne Clausen med sin enestående erfaring og baggrund har takket ja til at lede virksomheden fremover.”